reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

reklama
Colly, ja też mam od jakiegoś czasu siarę ;) mam spory zapas wkładek laktacyjnych po karmieniu Hani więc je noszę.
Pisalam już, że polecam wkładki Penaten mama i NUK, przetestowałam chyba z 7 firm...te są najlepsze według mnie.

Colly - niezły patent :)

Paulka - bardzo udane łowy!!!

Annie - podpisuję się. Też polecić mogę te firmy :)

A ja tym razem z innej beczki. W tym miesiącu zakupiłam higieniczne sprawy dla Olka i dla mnie w okresie połogu :)

Oto zakupy:
DSC_0174m.jpg

Załączniki

• DSC_0174m.jpg
    DSC_0174m.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 85
Zamierzam karmić tylko niezbędne minimum, czyli 4 miesiące. Dalej nie planuję. A te witaminy to chyba wszystkie są podobne? Te mi poleciła koleżanka.

Noworodki i niemowlaki karmione piersią powinny zażywać D3 i K. Takie dostaniesz wytyczne od lekarza a potem Ci przypomni położna ;) Myślę, że każde są dobre! Ja tylko polecam te z dozownikiem bo są po prostu wygodniejsze. Ja z tymi wycisknymi się męczyłam...ciecz zostawała mi na palcach, czasem ciężko było otworzyć itd. A tu wsuwasz do buzi dozownik, naciskasz i po akcji ;)

dziś zostałam posiadaczką Phil & Teds Explorer. Kupiłam po taniosci. Wózek był używany 6 miesięcy, stan praktycznie idealny, kilka rys na metalowych elementach. Część akcesoriów nie używana nigdy: torba dla dzieci z mata di przewijania, adapter do Maxi Cosi, podwójny raincover, oby dwa siedzenia wyposażone w hood (daszek?) i osłonki na pasy. Kółka nadal posiadają włoski na oponach ;D plus koło zapasowe. Jedyne co musze dokupić to cocoon (kokon?) dla noworodka bo akurat tego w zestawie nie było. Używane chodzą po około £15. Popralam pokrowce i teraz wygląda jak noweczka. Zadowlona jestem ; ))

Załączniki

• 1431201236479.jpg
    1431201236479.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 69
  • 1431201617129.jpg
    1431201617129.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 67
reklama
dreamgirl ooo szybko juz takie zakupki robisz

Annie dzieki za ino o witaminach, dobrze wiedziec :)

Akatsuki, ekstra ten wozek i kolor niezły :) kurcze a moze i ja powinnam kupic taki wozek, ciekawe ile kosztuje nowy

Do góry