reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

andrzelika1989 a niech rośnie a co tam jak mieć to mieć....:-D
Ja jak coś jem słodkiego a mam się ograniczać i mąż mówi abym przystopowała to ja pokazuję na brzuch i mówię że Martynka chciała :-D

reklama
Ankusch, rozbawiłaś mnie strasznie ;) Chyba będę też to wykorzystywać :p
A ja dzisiaj zaczynam przybieranie na wadze, czyli... zdrowa dieta! :D Najwyższy czas porzucić chipsy, bo zaczynam się martwić, że mam strasznie mało witamin :szok: Nie chcę małemu zaszkodzić nieodpowiednią dietą. Z resztą sama sól i nic poza tym, będą mi potem puchły nogi, to będę miała za swoje.
Tak więc codzienne obiadki to teraz będzie moja specjalność (ciekawe ile w tym wytrzymam).
Ale na razie mamy pierogi ruskie z Sokołowa, od babci A., która na nasz przyjazd przygotowała 2 miednice tego specjału, tak więc na razie muszę robić sobie śniadanka tylko :-D

Oj, za pierogi ruskie mojej babci dałabym się pokroić na kawałki :-) Zawsze do mnie dzwoni, że zrobiła, wtedy lecę jak na skrzydłach i aż wstyd się przyznać, mogę pochłonąć ich każde ilości. Czuję się wtedy jak napakowany po gardło indor :-D

ankusch- hehee dobre, ja ostatnio byłam u lekarza i powiedziałam,że jem dużo lodów to powiedział, żebym ograniczyła się do maksa 1 na dobe, bo to nie potrzebne, a się tyje, to nie jadłam cały tydzień, ale co jak wczoraj kupiłam 3 :p ja mojemu też czasem mówię, że mały głodomor się domaga...

Mnie takze ciagnie do slodyczy ale nie tyje jakos strasznie ;)
Ale faktycznie lepiej nie przesadzac bo niektore mamy maja grosza przemiane materi a po porodzie nie latwo zrzucic nadmiar kilogramow.
No i cukrzyca ciezarnych zagraza - ja tego bym sie bala najbardziej.

ja miałam wczoraj mega głoda, na kolację zjadłam taką ilość, że aż sama nie mogłam uwierzyć, szok ;-) ale pocieszam się, że raz, nie zawsze ;-)

a ja właśnie kupiłam sobie koszyczek malin bo tak ładnie się do mnie uśmiechały i teraz siedzę i się zajadam ale to taka raczej zdrowa przekąska

Andrzelika:-D:-D:-D:-D to o której ty wstałaś?

Ja wczoraj po przyjeździe do teściów jak się dorwałam do wiśni,to tyle ile zerwałam to zjadałm,chyba z litrowy garnek,a później nie mogłam się ruszać.No i dobrze,bo przynajmniej ciasta teściwej już nie zmieściłam:-p

reklama
Andrzelika Widzę, że ranny ptaszek z Ciebie :D Ja wstałam 2h temu i uważam, że to wcześnie jak na mnie;)

A co do gotowania to kiedyś oglądaliśmy jakiś serial i tak nam się spodobał, że chcieliśmy obejrzeć do końca wszystkie odcinki i robiliśmy spaghetti pesto o 1 w nocy.
Co do zachcianek nadal bym jadła tylko popcorn ale się powstrzymuję, bo dużo soli ma. Staram się więc trochę obiadków robić i wczoraj zrobiłam kurczaka w sosie :) pychota :D

Do góry