reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Hej dziewczynki, ja już po wizycie, miałam USG, ale jeszcze nie połówkowe. Lekarz zadecydował, że za wcześnie i zrobimy na następnej wizycie. Ale i tak wszystko posprawdzał i nam pokazał. Nawet mój T. sam robił USG bo lekarz mu pokazał co i jak i posadził go na swoim miejscu:D Szczęśliwy jak cholera! A najważniejsze, że wszystko w porządku. Z wymiarów idealnie ten sam wiek, co z miesiączki, więc książkowo.
No i nasze maleństwo potwierdziło swoją tożsamość - chłopak! :-D

Ale z tego całego zamieszania z robienia zdjęć z USG zapomniałam zapytać o wagę mojego skarba:( No, ale nic, na następnej wizycie;) W każdym bądź razie bardzo miły dzień, bo jestem spokojna, jak zawsze po wizycie! Aha, i jeszcze kolejna rzecz o jaką zapomniałam zapytać lekarza - orientujecie się może, czy badania genetyczne powinno się powtarzać w 18-24 miesiąca? Czy to pierwsze jest najważniejsze i jak wszystko było ok, to już nie ma sensu?

reklama
Gratuluję Wam wszystkim Waszych pociech! :D
Ja też byłam na USG połówkowym. Z dzidzią wszystko ok:) 10 dni temu ważyła już 350g, było widać serce, żołądek, pęcherz i inne... jestem zadowolona z wizyty:) najprawdopodobniej będzie dziewczynka:) Wymiary na USG wskazują na tydzień lub półtora więcej niż wg obliczeń, mam teraz termin na pierwsze dni listopada.
Trochę się niepokoję bo moja lekarka od początku ciąży nie badała mnie ginekologicznie. czy to normalne? Przyznam że nie mam i nie zgłaszłam jej żadnych nadzwyczajnych dolegliwośći, może dlatego tak jest... A może moja ciąża jest zagrożona a ja np. nic o tym nie wiem... ehh nie wiem co myśleć, przy następnej wizycie muszę się upomnieć
Mam pytanie do czekoladka21. Po pierwsze dzięki za namiar na USG, chętnie się tam wybiorę. Ile kosztowała Cie ta wizyta jeśli mogę spytać? dostałaś nagranie? ile trwało USG?
9ewn43r8ci4fwsml.png
[/url]

Ostatnia edycja:
Meago, chyba tak:) Pytam tylko dlatego, że jak robiłam to usg genetyczne z pomiarami w 12 czy 13 tygodniu, to w zaleceniach po badaniu było napisane - kontrola w 18-24 tygodniu ciąży. Ale lekarz robiący badanie od razu zaznaczył, że to standardowe zalecenie i wszystko jest w porządku i żeby się nim nie sugerować. A zapomniałam o to zapytać swojego lekarza.

czekoladka, a kto robił Ci USG? Ten lekarz ze zdjęcia ze strony głównej? Jeśli tak, to ja idę do tego samego i w tamtej ciąży też u niego byłam :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry