reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Gusiak- nie denerwuj się, bo to dziecku szkodzi. baba paskudna, niestety zdarzają się takie małpy. jak byłam dziś u lek. rodzinnego, to pani rejestratorka chciała kilku swoich znajomych wcisnąć w kolejkę. a każdy pacjent ma swój nr i godzinę przyjęcia. nikt nie chciał jej kuzyna wpuścić w kolejkę, to rzuciła, że on ma wejść przede mną, bo ja młoda to posiedzę! o nie! nie zgodziłam się, bo mnie mimo ciąży nikt mnie nie puszcza wcześniej. a facet miał może 40 lat i na ciężko chorego nie wyglądał. Więc nie martw się, znajdź innego lekarza, gdzie przynajmniej będziesz milej traktowana.

fff, wróciłam.
Trafiliśmy na świetnego lekarza - poszliśmy w ciemno prywatnie żeby mieć nagranie na płycie :)
I tak, na 100% będzie Alicja :)) uparta po mamie jak mały gnom ;) najpierw usiadła po turecku na stopach plecami do nas:baffled:
potem staneła na głowie a jak lekarz zaczął pukać w brzuch to mała złapała się za głowe i wcisnęła buźkę w macicę :dry:
Więc mieliśmy problem ze zrobieniem zdjęcia twarzy, ale na 100% jest zdrowa jak rybka!
Mamy komplet paców, serce bije 155 , wszystko jest na miejscu. Ważymy całe 300 gramów i lekarz mów, że urodzimy się raczej 10 listopada plus minus parę dni bo dzidzia nadal tydzien większa niż to wynika z ostatniej miesiączki.
Jestem przeszczęśliwa, a no i szyjka macicy zamknięta a to najważniejsze.
Uff:tak:
No i oto to co się udało ustrzelić na zdjęcia DSC_0393.jpgDSC_0394.jpg

Załączniki

• DSC_0393.jpg
    DSC_0393.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC_0394.jpg
    DSC_0394.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 41
ursula gratuluję udanej wizyty i pięknej córci :-) No i najważniejsze że z Wami wszystko ok :-)

A mam jeszcze pytanie w Warszawie robiłaś to badanie, właśnie szukam USG 3D w Warszawie może mi polecisz coś?

reklama
Ursula gratuluje ;-)

ja już też po wizycie;-) z wieści, na które każdy czekał - szanowne kobitki mamy synka!!!!!!!!- Leon zamieszkał w moim brzuchu!
miała być Maryśka, ale widocznie najpierw bedzie starszy brat;-) ma już też jak Alicja 300 g, wszystkie pomiary idealne- bo kazdy wskazuje 19 tydzień, jeden tylko 18 i 5 dni- ale lakarz mówi że to norma i tylko sie cieszyć.
zakrecony jest jak słoik na zime, kolanem pukał sie w czoło ;-)):-D generalnie z gorszych wieści- kosmówka łożyska (chyba tak mówił) blisko ujscia szyjki macicy- troche odsapnąć, wiec zwolnienie ;-)
podczas badania ziewał, słodkości moje- wiec kochane mam syna na wydaniu dla waszych córek, zaswiadczam że przytojny bedzie hahaha

Do góry