reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Nie chciałam zasiać paniki, tylko uzmysłowić, ze może warto zrobić takie badanie. Ja osobiście po przeżyciach Mony79 wolałam zrobić.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, ja już po badaniu genetycznym. Lekarz mówi, że wszystko jest jak najbardziej ok i nie zlecił testu Pappa, mówił, że nie widzi potrzeby. Dzidziuś już bardzo urósł - ma aż 6,8 cm! Z 2,5 cm z ostatniego USG to spora różnica:) I mamy chyba niespodziankę! Pan doktor wypatrzył, że będzie SYNEK!! :D Od razu zaznaczył, że to się może jeszcze zmienić, bo jest baardzo wcześnie, ale wyraźnie pokazał nam dwie kuleczki i siusiaka! hehe Ja widziałam je tak samo dobrze jak on, więc trochę mu wierzę :tak: No i kopał nóżkami, machał rączkami i widzieliśmy te jego piękne malutkie paluszki!!

BabyPoznan gratuluje z całego serca :))

A co do cytomegalii, ja nie znam osoby która miała w ciąży, ale czytając o objawach to w zasadzie łatwo pomylić z przeziębieniem, i powiem Wam że trochę wpadłam w panikę po przeczytaniu tego bo na samym początku ciąży gdy jeszcze o niej nie wiedziałam miałam jakieś paskudne choróbsko w sumie 2 tyg gorączkowałam i węzły mi spuchły, na szczęście ja dostałam na poprzedniej wizycie skierowanie na CMV jako konieczne, i oby (odpukać tfuftu) było dobrze. Zresztą razem wszystkich badań mam aż około 12 pozycji, nie wiem od czego to zależy że jedni dają inni nie.

To i ja po badaniu prenatalnym :D
Wszystko z maleństwem w porządku ma całe 5,28 cm i wg usg wczoraj dokładnie byłam w 11 tyg i 6 dni (coś suwaczek mi przekłamuje) maluch sie tak kręcił, że lekarz nie mógł badania zrobić, jak on go chiał z przodu to się odwracał pleckami szalał strasznie machał rączkami :p a jak lekarz zrobił 3d to wtedy przyłożył łapki do oczków i poszedł spać :) mały złośnik juz jest :D Najważniejsze ze maluch cały i zdrowy jeszcze mialam ten test PAPP ale to za tydzien bede wiedziała wyniki ( u mnie to w pakiecie ze tak powiem bylo usg i krew) mam pierwszy film w roli głównej z maluchem i cale stado zdjęć :D

reklama
Witam i pozdrawiam wszystkie listopadowe forumowiczki. Jestem nowa, to mój pierwszy post.
Ja USG przesiewowe miałam w zeszłym tygodniu - w 12tyg + 1dzień. Wszytko wydaje się być w najlepszym porządku:
przezierność 1,3mm, pozostałe 3 wskaźniki również ok.; długość odpowiednia dla 13 tygodnia bo 6.8cm:)
Ja miałam USG tylko przez brzuch i wszystko było nieźle widać. Lekarz określił nawet wstępnie płeć - prawdopodobnie dziewczynka - ale na tym etapie o pewności być mowy nie może...

Do góry