reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Wpadlam napisac co tam po USG ;-)

No wiec....
Wymiary narzadów i parametry w normie, wody plodowe także, łożysko II stopnia.
Ciąza zdaje sie być młodsza o kilka dni i tutaj sie zgadza, bo owulacje mialam opuzniona w ostatnim cyklu.
Termin porodu wg OM na 10.11 a wg USG nadal 16.11 - czyli o te kilka dni pozniej. Ale z Mackiem mialam identycznie a i tak urodzil sie w 39TC :-p Wiec po tym wszystkim obstawiam porod na poczatek listopada.... Zobaczymy...

Z ciekawszych rzeczy - synek wazy 2,5kg a wiec jest lżejszy niż Maciek na tym etapie. Dzis sobie porownalam wyniki USG z pierwszej ciazy bo byly robione w tym samym dniu/tygodniu ciązy :tak: Pierwsze proroctwo gina bylo takie że syn bedzie szczuply po mamie, a po chwili dodal ze bedzie bardzo wysoki. Juz jest dłuzszy niż Maciek na tym etapie. A wiec potwierdza sie to że urodze druga małą żyrafkę :-D
Maciek przy porodzie ważył 3800g przy wzroscie 57cm, a wiec po dzisiejszym dniu obstawiam że drugi syn w 39TC bedzie wazył ok 3500g przy wzroscie 60cm :sorry:
Zobaczymy czy sie nie pomylilam.

Edit: ale to w sumie dobrze bo takie szczuple a długie dzieci łatwo sie rodzi ;)

reklama
angie moja maleńka w 34/35 tc ważyła 1950 g - gin też mi mówił, że jest drobniutka i nie będzie dużym dzieckiem, nie martw się, nie każde bobo rodzi się z wagą ok 4 kg. Mam wizytę 19.10, mam nadzieję, że Pola przybrała. Super, że gin tak zareagował i zaproponował Ci ten program - będziesz spokojniejsza - choć i tak jestem pewna , że wszystko jest jak trzeba , a malutkiej po prostu taki urok, że jest drobniutkim dzieciątkiem.
nimfii super, że wsio OK, już jesteś spokojna! Mnie gin o dł nic nie mówił...

nimfii super że wszystko dobrze z maluszkiem...a tłuszczyku jeszcze nabierze ma troszkę czasu:-)
Mi gin mówiła aby na termin z usg nie patrzeć tylko ten z OM także jakby co ten wcześniejszy termin jak obstawiasz..:-)

Wiecie, bo jak gin zbieral wymiary maluszka to takie jak obwod glowki, klatki piersiowej, brzuszka itp byly zanizone o kilka dni (na 35TC), wiec stad jego pierwsza uwaga o tym ze dziecko jest szczuple i ze termin wychodzi o kilka dni pozniej :sorry:
a pozniej skierowal aparat na kosc udowa i tutaj niespodzianka.... jej dlugosc jest rozwinieta jak na 37TC (czyli ponad tydzien od obenego 36TC) co ewidentnie wskazuje na to, ze dziecko jest długie/wysokie. Maciek mial podobne rozmiary na tym etapie.

No w kazdym razie mamy jeszcze miesiac zeby nabrał cialka i tłuszczyku ;-)
A jak nie to nic sie nie dzieje, bo Maciek tez jest raczej szczupłym dzieckiem - juz taka nasza uroda ;-)

nimfii super wiesci,najwazniejsze ze syneczek zdrowy a na nabranie tluszczyku ma jeszcze troszke czasu ;-)

A mnie ani o dlugosci ani o wadze nic nie mowili:-( dowiem sie dopiero jak urodze :-D

Ssabrinaa za to mnie gin nie pokazal malucha na ekranie monitora :sorry: stwierdzil ze buxke ma zaslonieta raczkami i pepowina i ze niewyraznie widac, a cala reszte widzial tylko moj mąż, a gin zebral pomiary. Lekarz powiedzil mi, że zobacze dziecko dopiero na żywo :sorry: no to czekam....

reklama
nimfii fajnie że jesteś zadowolona z wizyty i że maluszek zdrowo się rozwija

angie80
to dobrze że będziesz teraz pod kontrolą, mała przybiera więc jest dobrze,trzymam kciuki za Was, trzymaj się;-)

ja ma dziś wizytę już nie mogę się doczekać co u malutkiej też jestem ciekawa ile przybrała, w 30tc ważyła 1500g:tak:

Do góry