reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Pepsi dobrze, że z Lenką wszystko w porządku! A przynajmniej wiesz kiedy urodzisz, nie będziesz żyła w niepewności. Sama też czekam na decyzję o rodzaj porodu.

pepsi ale rośnie Wasza księżniczka - super, to najważniejsze, że pięknie się rozwija i zdrowa! Wierzę , że się boisz, ale tylko myślenie pozytywne - będzie wszystko dobrze i koniec. Kropka. Buziory:*

pepsi najważniejsze że mała zdrowa ale ja się przyznam że jestem przerażona porodem (SN) im bliżej tym przerażenie większe i nawet wszystkie ciężkie dolegliwości ciążowe wolę niż poród... chyba... no boję się okropnie że fizycznie nie podołam ja raczej siedzący tryb życia prowadzę mało aktywny średnio wytrzymała na ból jestem, mam mega czarne wizje...

Dziewczyny wszystkim tym które w ostatnim czasie miały udane wizyty serdecznie gratuluję!!
Pepsi dobrze że malutka zdrowa no i spora dziewczynka:tak::tak:
My wczoraj byłyśmy na wizycie i zapomniałam zapytac o wagę mojej królewny:-:)-(
Wszystko dobrze u nas:tak: Mówiłam ginowi ze mnie krocze ciągnie i boli i ze w pachwinach też nie tak jak powinno być, zmartwił się trochę że to za wczesnie ale "pooglądał" tam wsio i powiedział ze główka rzeczywiście niżej ale to normalne i mimo iż wg niego te bóle troszke za wcześnie to wszystko jest ok i jesczze rodzić nie bedziemy. Oczywiście marudził ze na zwolnienie nie chce iść, ale obiecałam ze od października idę, wiec jeszcze do końca tygodnia a potem już na L-4. A dziś się okazało ze ominą mnei ciekawe rzeczy w pracy :-(

Onanana najważniejsze, że królewna jest zdrowa. Mnie z najciekawszych rzeczy w pracy ominęła spora podwyżka:wściekła/y: ale najważniejsze teraz jest dziecko.

Bryszka Pamietaj ze zawsze masz opcje - znieczulenie. W kazdym szpitalu inaczej do tego podchodza, ale warto wiedziec jak bedzie w twoim. Mnie podczas porodu pomagala taka mysl, ktra kiedys przekazala mi kolezanka - "wiele mam rodziło przed nami, bez znieczulenia, dały rade, wiec i ja dam". Biorac pod uwage te dolegliwosci jakie masz ktore tak bardzo cie mecza, latwiej bedzie ci sie oswoic z bolem porodowym, bo tak naprawde to jest najczesciej wlasnie parcie na krocze, bol kregoslupa, oraz bole brzucha przypominajace miesiaczkowe. I nie chodzi nawet o to, zeby to bolalo jakos masakrycznie mocnej... Raczej uciązliwe jest to, ze skurcze sa częste i długie, co czasem daje wrażenie ciągłego bólu. Ale wg mnie, uczucie do zniesienia, nawet bez znieczulenia :) No i co najwazniejsze, w koncu sie konczy i to konczy sie pojawieniem ślicznego maluszka.

reklama
Dziewczynki gratuluje udanych wizyt:)

Ja na wizyte dopiero za 3 tyg a w czwartek na ktg:) no i nastawiam sie jednak na cc bo mlody sobie lezy dalej miednicowo, bo czuje:)

Ech czwartek ktg, sroda nastepna poradnia diabetologiczna i zaraz potem gin...zobaczymy co tam sie u mnie dzieje i kiedy sie rozpakuje:)

Do góry