reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Miałam wizytę w 5t2d pecherzyk w dobrym miejscu. następna na koniec marca z badań tylko toksoplaxmoze. Skierowanie na prenatalne.

reklama
gdyby było widać pęcherzyk to pewnie wizyta byłaby za 2-3tyg
niestety przez wcześniejszą pozamaciczną musimy sprawdzić czy pęcherzyka nie było bo za wcześnie czy trzeba go zacząć szukać poza macicą
a uwierz mi chciałabym chodzić raz na miesiąc
plus dwa poronienia i ciąża z przedwczesnym porodem, IUGR i stanem przedrzucawkowym i się robi- multum wizyt i stres do porodu

Bardzo współczuje wcześniejszych przeżyć :-( Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie w jak najlepszym porządku!
Też jestem po dwóch poronieniach i teraz trochę panikuje :-(

Jak tak to wszystko czytam dziewczyny to zaczynam panikowac! Mieszkam w UK, test zrobiłam w poniedziałek i w środę- obydwa pozytywne. Pierwsza wizyta u lekarza rodzinnego (!) dopiero w czwartek.. pierwsze usg i spotkanie z gineologiem 10-12 tydzień. Żadnych leków nie biorę bo tutaj nie podtrzymują ciazy w pierwszym trymestrze. Moze czas wybrać się do Polski do lekarza?

Mam ten sam problem tylko w Holandii. Zaszłam w ciąże dwa testy pozytywne. Pracuje przez agencje pracy. Jest mozliwość lekarza ale jak sie nie zna jezyka to jedzie z tobą ktoś z biura. I rozumiecie mnie bedzie badał gin a ktoś wejdzie ze mną i bedzie mu tlumaczył co mowie? Wracam do Polski jak najszybciej sie da.

Mam ten sam problem tylko w Holandii. Zaszłam w ciąże dwa testy pozytywne. Pracuje przez agencje pracy. Jest mozliwość lekarza ale jak sie nie zna jezyka to jedzie z tobą ktoś z biura. I rozumiecie mnie bedzie badał gin a ktoś wejdzie ze mną i bedzie mu tlumaczył co mowie? Wracam do Polski jak najszybciej sie da.

Witaj, zapraszamy Cię do ogólnego wątku Listopadowych mam :) Link do: Listopadowe mamy 2017

Widzę że wszyscy dodają zdjęcia usg na ogólny wątek, więc ja dodam tutaj. :)

Oto mój kropek ❤
6t6d i całe 0,76 cm :)

Załączniki

• 20170327_200816.jpg
    20170327_200816.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 358
A to my w 7tc+1dn [emoji7]
IMG_1371.JPG

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Załączniki

• IMG_1371.JPG