reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

kochane mam pytanie. Czy wiek ciąży zgodził wam się z wyliczonym z ostatniej miesiączki i usg?
Jeśli nie to jakie były róznice. I czy wiecie dlaczego tak moze byc

reklama
Ja w dniu ostatniego USG bylam według daty OM w 6t4d, a wiek maleństwa wg. USG to 6t6d więc niewielka róznica ;-)
A rozbieżności między tymi dwoma terminami wynikają z tego, że mając cykle np. 28 dniowe owulacja powinna przypadać kolo 14 dc. ale w rzeczywistości z różnych powodów może się przesunąć (czasami dość sporo ;-)) no i wtedy te dwa terminy różnią się od siebie ;-)

Na początku w pierwszym usg nie powinno być aż tak dużych różnic jak kilkudniowe. Ja mam też różnicę 2 dni. W tych późniejszych usg mogą wyjść duże rozbieżności, ja w 30 tyg. miałam różnicę 3 tyg. No ale syn urodził się długi i duży,

Aniołek- małe to ale widać, że ma już temperament. ja mam też ale taki punkcik że nie wiadomo gdzie się patrzyć.

a i ja sie pochwale moim maluszkiem cudownym :) z dzisiejszej wizyty rosnie i serdusko pieknie dzis biło do mamusi i tatausia

DSCF8642.jpg:-):-):-)

I ja odetchnęłam dziś z ulgą po prywatnej wizycie ze zdjęciem szkraba w dłoni :-) 2,11 cm szczęścia z mocno bijącym serduszkiem. Różnica między terminem z om a wymiarami - 3 dni. Lekarz twierdzi, że nie powinnam sobie nawet tym głowy zawracać, wszystko jest Ok, tętno ma właściwe wartości, ciąża żywa, nawet bardzo :-D Teraz w styczniu na usg prenatalne jestem umówiona - te podobno ma trwać dużo dłużej.

reklama
HEHE! Bo ja wiem kiedy "zaszłam" :-D a lekarz liczy po cyklu i ... wychodzi mu inaczej :)

Absolutnie się z lekarzem nie kłócę :-)

Do góry