reklama
Ja w dniu ostatniego USG bylam według daty OM w 6t4d, a wiek maleństwa wg. USG to 6t6d więc niewielka róznica ;-)
A rozbieżności między tymi dwoma terminami wynikają z tego, że mając cykle np. 28 dniowe owulacja powinna przypadać kolo 14 dc. ale w rzeczywistości z różnych powodów może się przesunąć (czasami dość sporo ;-)) no i wtedy te dwa terminy różnią się od siebie ;-)
A rozbieżności między tymi dwoma terminami wynikają z tego, że mając cykle np. 28 dniowe owulacja powinna przypadać kolo 14 dc. ale w rzeczywistości z różnych powodów może się przesunąć (czasami dość sporo ;-)) no i wtedy te dwa terminy różnią się od siebie ;-)
kroma
Fanka BB :)
Na początku w pierwszym usg nie powinno być aż tak dużych różnic jak kilkudniowe. Ja mam też różnicę 2 dni. W tych późniejszych usg mogą wyjść duże rozbieżności, ja w 30 tyg. miałam różnicę 3 tyg. No ale syn urodził się długi i duży,
Aniołek- małe to ale widać, że ma już temperament. ja mam też ale taki punkcik że nie wiadomo gdzie się patrzyć.
Aniołek- małe to ale widać, że ma już temperament. ja mam też ale taki punkcik że nie wiadomo gdzie się patrzyć.
Justyna182
nineczka
I ja odetchnęłam dziś z ulgą po prywatnej wizycie ze zdjęciem szkraba w dłoni :-) 2,11 cm szczęścia z mocno bijącym serduszkiem. Różnica między terminem z om a wymiarami - 3 dni. Lekarz twierdzi, że nie powinnam sobie nawet tym głowy zawracać, wszystko jest Ok, tętno ma właściwe wartości, ciąża żywa, nawet bardzo Teraz w styczniu na usg prenatalne jestem umówiona - te podobno ma trwać dużo dłużej.
mgielka2008
to wspaniale że wizyty udane
Justyna trzymaj za mnie kciuki bo juz mnie mdli ze stresu nie wiem jak dotrwam do jutra
Justyna trzymaj za mnie kciuki bo juz mnie mdli ze stresu nie wiem jak dotrwam do jutra
Justyna182
mgielka trzymam kochana na pewno bedzie wszystko dobrze:-)
H
Huuuura
Gość
xxx
Ostatnio edytowane przez moderatora:
mgielka2008
super ale czemu na zdjęciu jest wpisane 5 tydzień?
bo u mnie w 4 tygodniu był pęcherzyk 479 mm i lekarz powiedzial ze to 4 tydzień
bo u mnie w 4 tygodniu był pęcherzyk 479 mm i lekarz powiedzial ze to 4 tydzień
reklama
H
Huuuura
Gość
HEHE! Bo ja wiem kiedy "zaszłam" a lekarz liczy po cyklu i ... wychodzi mu inaczej
Absolutnie się z lekarzem nie kłócę :-)
Absolutnie się z lekarzem nie kłócę :-)
Podziel się: