reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
u mnie zaokrąglił
na 7 tydzień
a dzidzia ma prawie 9mm
i termin mam na 25 lipiec
u mnie ostatnia miesiączka byla 26 wrzesien wiec lekarz nie liczyl od miesiączki bo ja mialam wydłużony cykl wiec liczylismy od owulacji całkiem inaczej i według pomiarów dzidzi

no postaram sie nie zamartwiac
a teraz przedstawiam wam najmłodszego członka naszej rodziny

pęcherzyk ciążowy przez dwa tygodnie ( dokładnie dwa) urósł z 0,479 cm na 2,53cm , dzidzia jest żywa serce bije, długość dzidzi to 0,789 cm
mąż troche krzywo zeskanował ;-) to nie widać pomiarów
skan 05.12.2012 001 (2).jpg

Byłam dziś na wcześniejszej wizycie. Dzwonili, że mój gin nie może w sb, więc stwierdziłam, że nie wytrzymam do poniedziałku i pojechałam dziś. Mój Skarb ma 3,64cm, nadrobił 4 dni aż :szok: Ale niesamowite jest to, że fikał koziołki, odbijał się nóżkami, skakał - jejku, nawet gin powiedział, że jest bardzo żywy:-) Mogłabym tak patrzeć całymi godzinami. Za 2 tygodnie prenantalne, dał mi skierowanie, więc może uda się na NFZ. Choć tyle. A następna wizyta 27.12.2012. Krwiaczków właściwie nie ma, więc zszedł mi z leków. To zdjęcia:

Załączniki

• 003.jpg
    003.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 76
  • 004.jpg
    004.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 77
  • 005.jpg
    005.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 72
reklama
prija0 śliczna dzidzia to fajnie że taka żywa, ja następną wizytę mam 2 stycznia to bedzie jakiś niepełny 11 tydzień, wiec raczej penatralnych nie zrobi, ale kazał przyjść a tam mogę chodzić ile każe o dziwo jest bardzo tani, 50zł ordynator z wieloletnią praktyką , przyjmuje w szpitalu u siebie wiec ma dostęp do wszystkiego, skierowania na badania wypisuje państwowo, a jak mi kazał przyjść tylko na usg to nie wziął za to nawet złotówki ( na monitoring cyklu lub ostatnio jak byłam tylko potwierdzic czy pęcherzyk jest w macicy dwa tygodnie temu) wczoraj wziął pieniązki ale to logiczne robił usg wypisywał skierowania zwolnienie, rozmawial ze mną na temat instytucji Zus o której nie ma dobrej opinii wogóle super lekarz nie chcialabym nikogo innego
i umawia sie ze mną jak ma dyzur zebym nie musiala czekac w kolejkach bo do niego to jest ogrom przyjmuje prywatnie poniedzialki piątki i jak zaczyna o 16tej to czasem ostatnia pacjentka jest o 22giej
no pamietam ze z Oliwia jak chodzilam w ciązy mial te swoje humory, ale jak przyszlo co do czego to mi dziecko uratował w odpowiednim momencie przerwał poród naturalny i zadecydował o szybkim cięciu Oliwia urodzila sie w 36 tygodniu , 10 p w skali Apgar, 3450g i 59 cm długa, ajj wspaniale wspominać.... a moja Oliwia od wczoraj chodzi ze smoczkiem w rączce dla swojej małej dzidzi

Do góry