reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Fajne ujęcie na zdjęciu - śliczna!

I ja po dzisiejszych wizytach - na zapalenie ucha mupirox w maści, na wysypce lekarz się nie zna, kazał zapytać ginekologa. Ginekolog stwierdził, że też się nie zna, dał skierowanie na badania krwi, czy wątroba działa prawidłowo i polecił wycieczkę do dermatologa. Fajnie, tylko w mojej mieścinie przestał przyjmować i teraz będę szukała po województwie :no: Usg oczywiście nie zrobił, posłuchałam sobie tętna - szybko znalazł i biło serducho jak marzenie. Następna wizyta za tydzień po przedłużenie zwolnienia i to u jego kolegi, bo ten akurat nie ma dyżuru. Osiwieć można...

reklama
Ja też po wizycie. Odstawiam antybiotyki, bo jest małe prawdopodobieństwo, że to jednak toxo. Mój gin nawet się z kimś konsultował. Tłumaczył mi to jakoś, ale z tego wynika, że mogą być podobne przeciwciała, które też się wiążą z białkami toxo stąd zawyżone wyniki. Cieszę się, bo już byłam na granicy załamania. Chudnę a to już nie dobrze, plus bóle jelit, brzucha itd.
Dzidziuś waży już 220gram, już się nie mierzy, ale jest wszystko wporządku. Płci oczywiście się nie dało zobaczyć :( Nie chce współpracować z nami. Pewnie dopiero zobaczę 20 lutego na połówkowym.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt.

prij0 to gratuluje udanej wizyty , oraz odstawienia antybiotyku, u mnie niestety nadal mam brać, ale mam sobie robić tygodniowe przerwy, kolejna wizyta pokaże co dalej eee już mam tyle stresów z tymi lekarzami że nawet mi sie myśleć nie chce, wiecie zaczełam podchodzić do tego czasem w chwilach zwątpienia: a w nosie to mam ! bedzie co będzie !

Mgiełka: Rozumiem co czujesz. Ja też czasami już miałam dość. Czasem aż wybucham. Ale nie martw się. Wierze, że u Ciebie też będzie dobrze. I może faktycznie lepiej zastanowić się nad tym lekarzem. Wiem jak trudno znaleźć dobrego. Lekarz to teraz połowa sukcesu, jeśli nie da się ufać lekarzowi to jest ciężej wszystko znosić :(

Dziękuje że mnie zrozumiesz, poza tym na głównym wątku napisałam jak to jest u mnie z tym lekarzem teraz, tu taki klan lekarski wiec do kogo nie trafie moze mi odmówic bo on jest ordynatorem

ja też cieszę się że dziewczyny z dobrymi wieściami przychodzą na forum, i życzę każdej tych najlepszych wiadomości.

Ja miałam usg i chyba są jajka widoczne. Ale jeszcze się upewnimy na usg w 20 tygodniu.

reklama
Ja dzis odebrałam toxo u oba ujemne, całe szczęście.
Gratuluje udanych wizyt.
Mgiełka trzymaj sie kobieto, musisz byc silna dla dziecia a bierzeszz antybiola więc dzieciu nic nie grozi z tego tytułu raczej.

Do góry