reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

DSCF8664.jpgDSCF8665.jpg
A oto przedstawiam wam mojego maluszka :-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Felus, Justyna, gratuluję udanych wizyt!!

Malami, ja tak miałam w pierwszej ciąży z cytomegalią, wielka panika, a później się okazało, że to jakaś stara infekcja, chyba nawet przedszkolna....

Dziewczyny nie martwcie się opryszczkami wargowymi, można spokojnie używać na nie plastrów Compeed, tylko pamiętajcie o częstym i dokładnym myciu rąk po kontakcie z pęcharzykami, w 2 i 3 trymestrze mój gin pozwala nawet Zoviraz miejscowo używać.

Według OM 12t4d a według prenatalnego 12t2d. malutka ma niecałe 6 cm. kiedy spytałam o płeć to pani doktor pokazała jak to wyglada u chłopczyków a jak u dziewczynek no i że według niej to jest córka ale wiadomo ze nie na 100 %. Ja bylam przekonana na chłopaka. A co do krwiaka to nic mi nie pozostaje jak lezec i łykac tabletki. dla dziecka wszystko!!! Opryszczke na wardze tez mialam jakos w 6 tygodniu ale nie myslałam nawet ze to cos zlego :(

felus2005 mam takie pytanko do Ciebie odnośnie tych badań prenatalnych. Też je robiłam w 12 tygodniu. Czy na wynikach masz konkretnie napisane jakie narządy są widoczne u Twojej dzidzi? Np. żołądek, nerki, pęcherz moczowy...?Pytam ponieważ ja nie wszystkie mam wyszczególnione.

Gratuluję udanego podglądania :)

Mnie nurtuje jedna sprawa - czy za każdym razem macie wykonywane badanie ginekologiczne? Ja miałam tylko w 5 tc... razem z badaniem cytologicznym. Potem w 8 tc. miałam tylko usg i teraz jak byłam w 12 też tylko usg... i byłam taka zaaferowana, że zreflektowałam się dopiero po wizycie...

sattin mam napisane tak: czaszka/mózg obraz prawidłowy, kregosłupprawidłowy,serce-norma, brzuch-prawidłowy,żołądek-widoczny, pęcherz moczowy: widoczny, ręce- obie widoczne, stopy-obie widoczne. pozdrawiam

Dziewczyny śliczne te Wasze Maleństwa :-) Gratuluję udanych wizyt :-)

Babonka mój lekarz wyznacza mi wizyty co 5 tyg. więc byłam dopiero 2 razy. Pierwszy w 6tc a drugi w 12tc i ostatnio też miałam tylko USG ;-)

sattin mam napisane tak: czaszka/mózg obraz prawidłowy, kregosłupprawidłowy,serce-norma, brzuch-prawidłowy,żołądek-widoczny, pęcherz moczowy: widoczny, ręce- obie widoczne, stopy-obie widoczne. pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź:) U mnie tak samo pisze tylko przy pęcherz moczowy jest trudny do oceny.

reklama
co do badania na fotelu....... to mi ginka powiedziała ze jak mnie nic tam nie boli to nie ma potrzeby zaglądać zeby niepotrzebnie "nie drażnić "

Do góry