reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
Mam, tylko Maluch ciągle odwracał twarz, więc wygląda jakby miał ją płaską :-D
Zdjęcia:

001.jpg002.jpg

Dziękuję dziewczyny. Tak, badania prenatalne zrobiłam. Ciężko było Maluszka zbadać bo się odwracał tyłem, ale tyle ile się dało to zrobiliśmy. Jedynie noska nie. Wszystkie markery i części ciała prawidłowe. Na takim badaniu nie tylko mierzy się przezierność i nosek, nie tylko to decyduje ale jeszcze 2 rzeczy. Sprawdza przepływ w zastawce i w jakiejś żyle. To też ok. Później obliczane jest ryzyko.

I po strachu :-) Wszystko OK, dzidziol ma całe 5,5 cm, wszelkie pomiary prawidłowe, rozbieżność tylko jeden dzień już, więc się sporo wyrównało w porównaniu z ostatnim badaniem. Wyniki krwi i moczu też cudne, cytologia piękna. Pożaliłam się doktorkowi na bóle w dole brzucha i pachwinach - dostałam nospę forte, magnesin i duphastan (nie wiem, czy dobrze napisałam nazwy). Następna wizyta 18tego stycznia. I do pracy, nie muszę być na zwolnieniu, ale mam na siebie uważać. Jakby coś- galopem po zwolnienie. Dzidziol rzucał się jak szalony, już nie mogę się doczekać, kiedy poczuję te ruchy... Wieczorem postaram się wrzucić fotkę.

reklama
Do góry