reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

hej:-)
właśnie wróciłam z usg:-) widziałam dzidziusia-jest piękny:-) ma 6,36 cm. Zdjęcia wrzucą później jak zorganizuję kabelek:-)
nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka a jak byłam w ciąży z Jasiem to właśnie na takim usg mi powiedział, że chłopak:-) narobiłam sobie nadziei, że dziewczynka:-)

reklama
to chyba odwrotnie że do 6 tygodnia narządy są identyczne i wyglądają jak u dziewczynki, potem jak ma być chłopiec bo tatuś przekazał chromosom Y to testosteron się uaktywnia i się kształtuje siusiak. A ok 12 tygodnia na dobrym usg widać co będzie.

Nie, dziewczynkę widać dopiero około 16tc (tak najwcześniej) bo w wcześniejszych tygodniach mają tak łechtaczki umiejscowione że wyglądają jak siusiaki

Pinio no bo Jaś to miał być chłop ;D ale często jest tak, że we wczesnej ciąży lekarze mówią że chłopak a potem się okazuje że jest dziewczynka :) gdyby miał być dziewczynką to wtedy też wyglądał by na chłopaka ;D

reklama
Pyśka i właśnie chyba dlatego tym razem mi doktorek nie powiedział:confused2: wtedy od razu powiedział, że widzi chłopaka a teraz powiedział, że może i dziewucha ale nic nie mówi bo nie jest pewien i że podejrzy na następnej wizycie:-D a następna wizyta 4 stycznia:-D

Do góry