reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
sieczunia - no właśnie zwykle te silniejsze leki odstawia się ok. 36 tyg... więc nie wiem czemu... może jakąś mini dawkę bierzesz? a może u Ciebie jakoś jest potrzeba jak najdłuższego donoszenia?? nie mówił nic? np. przy cukrzycy chyba lepiej nie rodzić nawet 2 tyg. wcześniej... a może Twój gin woli na 100% Cię przetrzymać do 38 bo ma taką zasadę? nie wiem..

moniamonia, mój synuś w 33 tc miał niecałe 2 kg i lekarz mówił, że to jak najbardziej w normie, więc jak na 34 tc Twój maluszek wcale nie jest taki mały :)

Ja mam wizytę dzisiaj wieczorem i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moje małe słoneczko :) Też macie taki lekki stresik przed każdą wizytą?

sieczunia - no właśnie zwykle te silniejsze leki odstawia się ok. 36 tyg... więc nie wiem czemu... może jakąś mini dawkę bierzesz? a może u Ciebie jakoś jest potrzeba jak najdłuższego donoszenia?? nie mówił nic? np. przy cukrzycy chyba lepiej nie rodzić nawet 2 tyg. wcześniej... a może Twój gin woli na 100% Cię przetrzymać do 38 bo ma taką zasadę? nie wiem..

no właśnie biore 1 tabletkę 4 razy dziennie, moim zdaniem to duza dawka:crazy: wszędzie czytam, że się odstawia w 37 tc te leki... w niedzielę jadę do szpitala na usg i obejrzeć porodówkę, może tamten lekarz coś powie... znajoma położna też się zdziwiła, że mam jeszcze brać:eek: a wskazania były takie, że skurcze powodowały skracanie się szyjki no i musiałam leżeć...

Daphne, ja też zawsze mam stresa... trzymam kciuki za Twoją wizytę:)

sieczunia.. nie wiem jak dynamicznie skracała Ci się szyjka?? ale mi się powoli z 36 mm w 30 tyg., przez 31 mm w 32 tyg., 29 mm w 34 tyg. a teraz w 36 jest jeszcze mniej, ale jest zamknięta... i zalecenia od 32 tyg. mam aby leżeć tylko jak się mega napina brzuch (bo to u mnie było powodem brania fenoterolu od 26 tyg. ciąży... ale ja brałam 4 x 1/2 tabletki)... a teraz od poniedziałku mam chodzić na spacery coraz więcej. Dziś zrobiłam 2 km i czuję się fantastycznie. Skonsultuj się z innym lekarzem najlepiej. Na własną rękę nie odstawiaj - każdy przypadek jest inny.

sieczunia.. nie wiem jak dynamicznie skracała Ci się szyjka?? ale mi się powoli z 36 mm w 30 tyg., przez 31 mm w 32 tyg., 29 mm w 34 tyg. a teraz w 36 jest jeszcze mniej, ale jest zamknięta... i zalecenia od 32 tyg. mam aby leżeć tylko jak się mega napina brzuch (bo to u mnie było powodem brania fenoterolu od 26 tyg. ciąży... ale ja brałam 4 x 1/2 tabletki)... a teraz od poniedziałku mam chodzić na spacery coraz więcej. Dziś zrobiłam 2 km i czuję się fantastycznie. Skonsultuj się z innym lekarzem najlepiej. Na własną rękę nie odstawiaj - każdy przypadek jest inny.

u mnie w 32 tyg. na rutynowej kontroli okazało się, że moja szyjka ma 1,79 mm także b. krótka, na szczęście zamknieta- nakaz leżenia i fenoterol... od jutra już będę starała się wrócić pomału do formy.

reklama
moniamonia, mój synuś w 33 tc miał niecałe 2 kg i lekarz mówił, że to jak najbardziej w normie, więc jak na 34 tc Twój maluszek wcale nie jest taki mały :)

Ja mam wizytę dzisiaj wieczorem i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moje małe słoneczko :) Też macie taki lekki stresik przed każdą wizytą?

Dzięki Daphne, staram się nie przejmować, 2 kg to już coś, poza tym mamy jeszcze trochę czasu ;) Czekamy na relację z Twojej wizyty :)

Do góry