reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
basiek pomiar może być i w drugą stronę bo moze mieć nawet 3kg około

właśnie na usg spotykam sie z taką dziewczyną gdzie zawsze jej wykazywało ze jej córeczka jest malutka
a była na parę dni w szpitalu i tam z kolei powiedzieli że mała ma już 3,8kg i za tydzień ona rodzi a termin ma na końca czerwca

:szok:więc bądź tu mądry i pisz wiersze

trzymam kciuki nie będzie tak źle ładnie sobie jedz i tyle nie martw się na zapas

Basiek - pewnie to wina USG, mi gin mówi zeby nie przywiązywać się aż tak do tego. Na ostatnim USG mam napisane 1707 g +/- 400g...

Ja dziś na KTG i szybkiej wizycie. Na KTG skurczy brak :) Serduszko Małej ślicznie bije...się nasłuchałam :-) aż miło:-). Zadnej niemiarowości, ani nic....ufff
Ale za to moja szyjka z 3 cm (w zeszły czwartek) zjechała do 1,5 cm....:baffled::eek: Muszę się pomęczyć z luteiną jednak do końca 36tc i niestety leżeć..coby jeszcze te dwa tyg Maja posiedziała w brzuchu. W czwartek kolejna kontrola, a za tydzień KTG. Ale gin mnie pocieszyła, że teraz może tak groźnie wyglądać że szyjka się skraca i w ogóle, ja się pooszczędzam, a potem się okaze że donoszę do terminu...:-p

Co do KTG - u mnie w szpitalu chyba robią dopiero od 38tc, z cukrzycą od 36tc, a jak się coś dzieje (jak u mnie) to wcześniej, tak profilaktycznie.

Kochane dziekuje:*

Kroma ja mam termin lamany z 30czerwca/ 1 lipca... Ale kiedy sie tak faktycznie malutka z nami przywita zależy tylko od niej wiadomo:)
smialam sie z doktorkiem, ze tutaj 1 lipca jest Canada Day... To by sie nasza canadyjka mała idealnie wpasowala :) hahaha

Basiek nie stresuj sie Mariczka tez nie była duża, a szybciutko nadrabila, do tego miała 10 pkt apgar czy jakos tak więc easy bedzie dobrze:*

Lizosomek, Darenka gratuluje udanych wizyt:)))

Lizosomek, Darenka gratuluje udanych wizyt

Basiek na pewno będzie wszystko w porządku, te pomiary usg to takie niby dokładne.... moja córka dwa dni przed porodem ważyła według usg 3800-3900 a urodziła się 3450 więc teraz też przymykam oko, bo patrzyłam dokładnie jak ją mierzył i co pokazywały pomiary i z brzuszka i głowy było około 1600 a z kości udowej około 1800 i wpisał w kartę ciąży tą wagę z kości udowej, więc ciężko dojść z tymi lekarzami, a twoja córcia pewnie będzie szczupłą dziewczynką poza tym kochana niecały kilogram ty przybrałaś
buziak trzymaj się dzielnie

reklama
Do góry