sivi
Fanka BB :)
aaa
to chodzi ci o zmęczenie czy brak przeciwwskazań?
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gosiane - długo Cię na duphastonie trzymał lekarz, fajnie, że wszystko OK :-) jeszcze młody ma dużo czasu na wykluwanie :-)
wizyta u poloznej zaliczona, wszystko raczej ok :-) chociaz jak wspomnialam,ze mam bole jak na okres to zapytala czy torba spakowana( w sumie to gdzies mam torbe, do ktorej zaczelam sie pakowac,ale w jakim pudelku jest to nie wiem....), ze to niekoniecznie ,ale moze zwiastowac zblizajacy sie porod, zwlaszcza ,ze szyjka juz miekka i cienka, ehh potwornie zmeczona dzis jestem, krazy mysl , ze fajnie byloby juz urodzic ,ale z drugiej strony to do nastepnego pt chcialabym wytrzymac, az chlop wroci do domu..
Wiecie, z tymi objawami to moze być róznie, dlatego ja bym tak tym lekarzom nie wierzyła jak mówią że pochodzimy jeszcze lub nie ;-).
Ja mam taką szyjkę ze w ogóle nie ma mowy o skracaniu, zgładzaniu czy rozwarciu... a potem odchodzą mi wody :-) Pojawiają sie skurcze, coraz silniejsze i częstsze. Nie wychodzą w ogóle na ktg! Szyjka sie trzyma... po pewnym czasie (przy każdym kolejnym porodzie krótszym - od 5 do 1 godz) jak już wydaje mi sie ze nie wytrzymam to znaczy ze szyjka zaczyna odpuszczać i w moment robi sie pełne rozwarcie i zaczynają sie parte... Co najlepsze za każdym razem położna nie wieżyła że te skurcze są, że są tak częste i tak bolesne. Nie chciały mnie zbadać aż w końcu dla świętego spokoju przychodziły i nagle "Och! rzeczywiście" I wielkie oczy... że jednak miałąm rację mimo że sprzęt nic nie pokazywał...
Tak wiec nie znacie dnia ni godziny kochane dziewczyny! ;-)
no w zasadzie to i to, ale jakoś na pierwszą część opisu mniej zwróciłam uwagęaaato chodzi ci o zmęczenie czy brak przeciwwskazań?