reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
jagmar ja też robiłam ok 25 tyg 4D i faktycznie koszt 230zl wraz z płtyka dvd itd, dziś idę na zwykłe koszt 150zł a lekarz i tak przełacza z 2d na 3d i za każdym razem robi pomiary .

laski a jak ze stanikami tymi do karmienia bo już dziś zamierza zamknąc moja liste zakupów możecie coś polecić bo dla mnie te staniki , koszule to jakaś porażka.

fato ja mam jeden do karmienia z Alles i 2 z Mothercare. Ten pierwszy dostalam ale na necie maja chyba sklep internetowy, jest calkiem fajny.

nie dopiero w srode mam miec

bo generalnie bakterie w moczu nie są przeciwwskazaniem do porodu SN, masz jakąś infekcję którą musisz wyleczyć :tak: gorzej jak w posiewie z pochwy wyjdzie Ci jakiś paciorkowiec albo inne cudo to wtedy jak nie zdążysz wyleczyć może być CC bo przy porodzie SN możesz zarazić dzieciaka np. sepsą

monysia ty już tykająca bomba to co się przejmujesz, dzidzia w sam raz
ilonka ja bym tak ślepo w te ich pomiary nie wierzyła, duży margines błędu może być.

Mnie właśnie strasznie martwi to że te ich tutejsze papierki lakmusowe nie wykryły zagrożenia i będą problemy przy porodzie....

Miałyście robione badanie USG 4D? Zastanawiam się nad takim badaniem bo chciałabym ocenić wagę dziecka i wiek ciąży na dobrym sprzęcie. Tylko cena dość wysoka 230 zł ;(.

ja robiłam
płaciłam 150zł
ale nie wiem czy tak późno jest sens robić
ja robiłam w 29 tc i lekarz mówił że najlepszy okres to 28-32tc

no dokładnie, teraz jest już na to trochę za późno, już mało co widać ...

wow ładna waga :) ja jutro ide na usg ja w 3 tyg dowaliłam 4 kg ciekawe ile przybrał mały z tego .

moj dobry znajomy mnie nastraszył bo sam ważył 5,2 kg masssssssakra i jego mama go rodziła naturalnie o zgrozo :szok:

obastawam 3,5 -4 kg przy urodzeniu :tak:

mi pierwszy raz aż tyle przybyło na wadze,
podczas całej ciąży przybrałam 5kg
a tu w 2 tygodnie dodatkowo jeszcze 2kg :szok:
ale mój Mężu ważył 4.200 przy urodzeniu
może nasze drugie też będzie klocuszek :baffled:
tylko że ja nie umiałam urodzić 3kg Mileny
a tu ... już się boję ...

monysia gratki z wizyty :) duża dzidzia ale co się dziwisz jak ty jesteś w 37tc. Zaraz urodzisz zobaczysz :-)

taaa tak jak Malutka ze skróconą szyjką chodzi już tyle
czasu a tu nic, dzidzia została :-D

Byłam wczoraj na wizycie i jestem przerażona z małą wszystko ok, ale wg pomiarów wyszło, ze Iga ma już 3100 gramów :/ Wiem, że to waga orientacyjna, ale gin też był z leksza zaskoczony, wszystkie wymiary powyżej normy i jak tak dalej pójdzie to powiedział, że czeka na cc :( Termin z wczoraj przesunął się na 10 października, ale mam się nie sugerować, bo różnie z tym bywa. Kurcze z czego mała taka duża??? W prawdzie tatuś miał 4400g a ja 3300g ale kurcze jakim cudem tak przybiera??
Wyniki badań ok, widziałam nawet buziola małej z otwartymi oczkami :) No na kruszynkę nie wyglądała :/

bo cycka z Ciebie witaminki i wysysa co najlepsze
nie martw się, damy rade :-p

monysia
duuuża dzidzia, ale to znak że mamusia dobrze sie odżywia :)

no właśnie bym nie przypuszczała,
witaminy biorę od 3 m-cy dopiero bo po wszystkich
wymiotywałam, połowe ciąży nie umiałam jeść ani pić
bo wymiotywałam po wszystkim właśnie
no ale super, cieszę się że po mimo tego wszystkiego
wszystko wskazuje na zdrową dzidzie a to najważniejsze

monysia ty już tykająca bomba to co się przejmujesz, dzidzia w sam raz
ilonka ja bym tak ślepo w te ich pomiary nie wierzyła, duży margines błędu może być.

Mnie właśnie strasznie martwi to że te ich tutejsze papierki lakmusowe nie wykryły zagrożenia i będą problemy przy porodzie....

Paciorkowcem sie martwisz? zrob sobie badanie prywatnie. ja zrobilam, zeby sie potem nie stresowac. Jesli wyniki bylyby pozytywne dostalabym antybiotyk.

reklama
Do góry