reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Dziewczyny jak wyglada porod SN jesli sa jakies bakterie w moczu...:-(
Pytam bo mam nadal Leukocytow w cholere, nie poszlam na antybiotyk a wizyta w srode dopiero i wolalabym cos wiedziec wczesniej...

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt:)

Ja dzis dostalam wyniku z wymazu - negatywne

Za tydzien mam USG i jesli dzidzius nadal lezy posladkowo to wytlumacza mi procedure przekrecania. Jesli sie nie zgodze to umowia mnie na cc w 39 tygodniu, czyli po 28 wrzesnia. Dzis mialam jakas starsza polozna, mojej nie bylo i poradzila mi.... przykladac na gore brzucha cos mrozonego... codziennie na 10-15 min, ze niby dziecko bedzie uciekac od zimna i moze sie jeszcze samo przekreci... o tej metodzie to jeszcze nie slyszalam :-D

dobrze , ze wymaz negatywny :)
co do sposobu to pierwsze slysze :) ciekawe czy to cos da ? :)

daj jej czas :-) mi gin opowiadał, że była u niego ciężarna której w 38 tygodniu wypisał skierowanie na CC z powodu położenia pośladkowego a jak przyszła do szpitala to się okazało, że dziecko już się obróciło ;-)

dokladnie dzieci potrafia w osttaniej chwili sie przekrecic :)

A zapomniałam dodać,że moja Hania będzie miała włoski na głowie :-) Pytam się mojej gin ona to widzi na tym usg, no i ona pokazała mi,że takie kreseczki na glowie mojej niuni to mokre włoski jej sterczą :-) Niesamowite, że takie rzeczy widać :-)

ja mam wizytę we wtorek,zobaczymy ile moj waży: / pewnie ze 2,5 kg...:confused2::cool: w sumie to pampki zakupione od rozm "2" mam tylko 5 bodów w rozmiarze 1m czyli 54cm....jak będzie mniejszy to jak dziad bedzie wyglądał w zadużych ubrankach :sorry: no ale to kwestia max .2 tyg :-)
)

ja w czwartek :) no ciekawe ile te nasze male waza ...
ja kupilam w koncu tylko na wyjscie ze szpitala ciuszek na 54 i reszte sobie darowalam
okaze sie po porododzie jaki bedzie :)

Monysia czyli jeszcze teoretycznie powinien rosnąć?

rosnąć powinien ale w jakim tempie tak na prawdę od dziecka zależy ...

ło matko :szok: jak tu się cieszyć noworodkiem
jak tu taka półroczny klocek wyszedł :szok:
byle zdrowe ...

Ati dobrze że wszystko ok, Dzidzia rośnie
wszystkie mamy jakieś dolegliwości, coraz mocniejsze
ale to już te końcowe uroki są ...
odpoczywaj jak potrzebujesz,
mnie strasznie na spanie naciska ostatnio :sorry:

daj jej czas :-) mi gin opowiadał, że była u niego ciężarna której w 38 tygodniu wypisał skierowanie na CC z powodu położenia pośladkowego a jak przyszła do szpitala to się okazało, że dziecko już się obróciło ;-)

no dokładnie, w ostatniej chwili może się przekręcić jeszcze ...

A zapomniałam dodać,że moja Hania będzie miała włoski na głowie :-) Pytam się mojej gin ona to widzi na tym usg, no i ona pokazała mi,że takie kreseczki na glowie mojej niuni to mokre włoski jej sterczą :-) Niesamowite, że takie rzeczy widać :-)

może się urodzi owłosione (moja siostra też była czarna jak małpeczka)
ale włoski się wycieraja, na pewno się ich potem trochę pozbędzie ...

miło sie czyta,że wizyty udane...
ale sie uśmialam z tej metody "na zimno" a dziecko bedzie uciekać....:-D:-D:-D:-D hehe tylko ngdzie ma uciekać....chyba tylko na zewnątrz:tak:

ja mam wizytę we wtorek,zobaczymy ile moj waży: / pewnie ze 2,5 kg...:confused2::cool: w sumie to pampki zakupione od rozm "2" mam tylko 5 bodów w rozmiarze 1m czyli 54cm....jak będzie mniejszy to jak dziad bedzie wyglądał w zadużych ubrankach :sorry: no ale to kwestia max .2 tyg :-)

Ati fajnie że cora bedzie mieć włoski,zawsze to dziewczynka bardziej urodziwa z włoskami,ale jeśli bedzie ich mieć dużo to współczuje "roboty":confused2: moja miała ciemnieniuchę i to wyczesywanie z włosów mnie dobijało,nie wspomnę o użwaniu szamponu od 1 miesiąca zycia:nerd:
teraz to synka chciałaby mmiec łysego- mniej roboty:-)
odnośnie ciemieniuchy, na sr mówili jak się jej szybko pozbyć. Podczas kąpieli na główkę nakładać watę ze sporą ilością oliwki i na to czapeczkę. a po kąpieli wyczesywanie. ponoć szybko schodzi

No ja też już powizycie.
Mała waży 2500, czyli przybrałam jakieś 350 przez te dwa tygodnie.
Ale gin powiedział, że tak ułozona, że do porodu sie raczej nie spieszy - z tego co widziałam to tak w poprzek lezy.
Pobrał mi wymaz - z dwóch dziurek, chyba jednym patyczkiem, na szczęście w odpowiedniej kolejności :-D
Wypisał też skierowanie do szpitala już, a gdyby nic się nie działo to wizyta za dwa tygodnie.
Ale powiedział, że można już rodzić bez obaw :)
I powiedział, że do porodu wystarczy ta mała karta ciązy i że orginałów badań nie trzeba.
Także generalnie ok wszystko i cieszę sie, że u Was również :)

reklama
no i bardzo fajnie :-) mała się nie spieszy bo ma jeszcze dużo czasu :-D

no właśnie z tym czasem to kurna już nie wiem jak jest
Bo na karcie miałam napisany termin porodu wg kiesiączki na 3.10, a wg usg na 11.10.
No i dzisiaj gin mi wpisywał jeszcze na tę moją kartę takie różne dane z karty główej, których brakowało i poprawił termin porodu wg usg na 6.10. To ja już nie wiem w którym to ja tygodniu jestem. Niby mówił, że 36, ale jeżeli termin na szóstego to juz 37 tc więc w sumie to nie tak długo do godziny zero ;)

Do góry