reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Kingolinka uwierz, wstyd to rzecz wzgledna. lekarze na codzien widza gole babki.
a co do cc to moja mama miala ponad 10 lat temu i sladu po bliznie nie ma... takze glowa do gory.

tu cale szczescie mozna rodzic w dowolnej pozycji, wiec raczej na lezaco nie przemawia do mnie, a nacinana tez byc nie chce. licze ze olejek cos pomoze...

ja też się smaruję/masuję ale nie specjalnym olejkiem tylko oliwą z oliwek - taniej a ponoć tak samo działa :) no i ćwiczenia kegla robię i rozciągające krocze:) może się uda

Werka wiem ze z cwiczeniami Kegla trzeba uwazac przy problemach z szyjka a masazu przy infekcjach nie wolno wykonywac. A tak poza tymi przypadkami to sa bezpieczne.

A te cwiczenia nie sa ryzykiem przedwczesnego porodu??
nic mi o tym nie wiadomo, poza tym raz w tygodniu chodzę na ćwiczenia rozciągające w sr i babka też nic nie wspominała więc myślę że raczej nie są ryzykiem, no chyba że ktoś ma jakieś przeciwwskazania ale to już indywidualna sprawa, mój gin wyraził zgodę na uczestnictwo w takich ćwiczeniach.
a co do masażu to nie wiem czy można go stosować przy skracającej się szyjce?

Magda, super wieści !!
biggrin.gif

wiecie co ? nie wiem o której był mój ostatni post, ale aż do te pory SPAŁAM :szok:
normalnie zasnęłam, pisałam posta na wątku młodych mam, na chwilę spojrzałam na TV i mi się oczy zeszły...
co a w nocy będę robić ? :tak:

reklama
Ivi, ale ty masz rację... bo sobie psychicznie nie możesz poradzić z tym że będzie to boleć, i jaki będzie to ból.
ale to wcale nie jest jakieś śmieszne... myślę że pójście do psychologa to najlepsze wyjście...
bo po co później masz cierpieć zamiast cieszyć się maluszkiem:-)

będzie dobrze :)

Do góry