reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kurde laski ale zonk, wy mi tu piszecie gdzie ktora ma lozysko,a ja nie mam pojecia gdzie ja mam
nie mowila mi tego polozna ...
tym bardziej ze moj wariot buszuje po calym brzuchu, i nie ma miejsca gdzie by mi szogun nie przylozyl
a widac go wszedzie

dzisiaj pobil sam siebie, albo mi tylek, albo glowe wypiol na srodku brzucha miedzy cycami, no trzeciego cyca mialam chwilowo
co to za wiercidupka jest heheh

hehe padam :D szogun mały :-D

reklama
uuuu a czemu tak późno??

ilonka
no to już spora Twoja miśka :)
a wg @ jaki masz termin?

Bo to będzie dopiero 30 tydz u mnie :-)

kurde laski ale zonk, wy mi tu piszecie gdzie ktora ma lozysko,a ja nie mam pojecia gdzie ja mam
tym bardziej ze moj wariot buszuje po calym brzuchu, i nie ma miejsca gdzie by mi szogun nie przylozyl
a widac go wszedzie

dzisiaj pobil sam siebie, albo mi tylek, albo glowe wypiol na srodku brzucha miedzy cycami, no trzeciego cyca mialam chwilowo

No to pewnie masz na tyle. Ja tez mam łożysko na tylniej ścianie i lekarz mi powiedział, że powinnam wcześniej czuć ruchy i wyraźniej i to się zgadza. Najgorzej jak łożysko nachodzi na ujście wtedy je zasłania i jest duży problem z porodem i zazwyczaj cesarka. Moja kumpela miała tak i groził Jej krwotok ... na szczęście łozysko się jakoś przesuneło i wylot odsłoniło :tak:

elifit na karcie ciąży każda ma pieczątki lekarza i to wcale nie wystarczy! W niektorych szpitalach chcą dodatkowo wszystkie badania, które były robione.
ilonka super wieści

Najlepiej sprawdzić na stronie szpitala co trzeba ze soba zabrać. W moim szpitalu wygląda to tak:
Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny UM w Poznaniu - Przyjęcie do porodu
Zobaczcie bo może w Waszych szpitalach też mają takie info na stronach www.

Ja nawet nie wiem, gdzie mam łożysko. Ale dokładnie czuje i często każdy ruch młodego, wiec przypuszczam, że na tylnej ścianie. Dziś mnie obudził o 4 rano i tak dokazywał że przez godzine zasnąć nie mogłam :)

a widac go wszedzie

atram, ja mam wpisane polozenie lozyska do karty ciazy - posprawdzaj moze tobie tez gdzies wpisali, tylko ci nie powiedzieli? Ale jak tak dobrze widac i czuc ruchy na calej powierzchni brzuszka to pewnie masz je na tylnej scianie.

Atram na pewno ci to gdzieś wpisali, ja mam na raporcie usg wpisane że mam tylne. Jak cię tak bolą kopniaki i wszytko dokładnie czujesz to na pewno masz tylne.

ja mam na przedniej ścianie i mimo to czuje jak wariuje,tydzień temu ważyło 1400 a za tydzień mamy 4d i ciekawe ile przybyło mu/jej.
Mileczka powiedz mi w jakim szpitalu masz zamiar rodzić?

ale dziewczyny to, że któraś ma łożysko na przedniej ścianie to nie, że nie czuje w ogóle ruchów, bo czuje się wszystkie, tylko nie są one np. tak spektakularne jak np u atram, a poza tym jeśli łożysko leży na przedniej ścianie ale np tak jak u mnie po prawej stronie to mocne kopnięcia odczuwam po lewej stronie, a po prawej czuję, ale nie tak żeby skórę chciało rozerwać :) mam nadzieje, ze napisałam w miarę logicznie :)

atram ty to bez badania wiemy, że masz na tylnej ścianie, bo takich wygibasów to nie widziałam u siebie :)

reklama
Ilonka wlasnie ja mam to samo lozysko na przedniej scianie, ulozenie glowkowe, szyjka krociutka... I stad moje pytanie czy slabiej odczuwam ruchy małego??? Czy mozna odczuwac bardziej te wszytskie kopniaki ???? :O

Ja mam z przodu i na przyklad kopniaczki w okolicach pepka czuje takie stlumione a po bokach to pod skora zaraz mi sie pcha :-)

Do góry