reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Hej, a ja byłam dzisiaj u ginka i niestey zle wiesci. Dzidzi siedzi stanowczo za nisko i zeby czasme juz nie urodzic musze lezec w lozku:( Dla mnie dramat ale zdrowie syneczka najwaznijesze wiec rozpoczynam koczowanie przy tv...

reklama
A my bylismy wczoraj na USG :tak:
jak zwykle kiedy tatus idzie z nami dzidzia sie wstyda i obraca tyłkiem do oglądających :zawstydzona/y:
ale potwierdziło się że chłopiec i wszystkie pomiary w normie jednakowo wskazuja na 25 tydzień :-)

super :) gratulacje chlopczyka !!

Moja koleżanka też niedawno rodziła i ma ślicznego Piotrusia, a w którymś momencie ciązy okazało się, zę ma właśnie cukrzycę. Wszystko było i jest OK. Głowa do góry. Trochę wyrzeczeń, a po porodzie jak ręką odjął :tak:

Na USG byłam, ale niestety zadnej fotki nie mam bo się dziewczyna wstydziła. No chyba, że to był foch po tym jak tatuś nazwał Ją "dziurawcem" :-D

Młoda ma +/- 616 g no i termin wychodzi mi na 31.10.2011. Czyli prawdopodobny termin porodu przypadnie mi na 12.10 lub 15.10 ewentualnie 19.10 bo wtedy są dyżury mojego gina w szpitalu, a to On będzie robił mi cc. Ciekawa jestem czy faktycznie będzie tak jak mówię :rolleyes2:

szkoda , ze fotek nie ma , ale najwazniejsze , ze jest oki :)

siemka:)
wiecie jakie jaja:-D w czwartek mialam isc do szpitala o czy wam zreszta pisalam..
No wiec sie spakowałam i na czczo tak jak kaza pan Dr. jade..
siedze na izbie i czekam przychodzi moj "kochany" pan Dr. i oznajmia.. "te wyniki moga być mylne..ponieważ pani dostaje fenoterol..i to moze robić skoki cukru.. wiec propozycja..zrobi pani kolejne badanie HEMOGLOBINE HIPOGLIKEMII "
w te ja wprost do laboratorium..krew pobrali ale wynik za 2tyg bo odsyłaja do gd..i tyle to trwa..
na szczescie pani ktora pobierala material do badania..oswieciła mnie..u nas w miescie jest jeszcze jedno laboratorium:tak:jupi..ucieszona..no i wynik juz na nastepny dzien:-Dhura!!!
Wynik w normie :-Ddzwonie do lekarza i mowi ze czyli tak jak myslal to fenoterol:tak:i obyło sie bez szpitala:-D

to sie najadlas strachu na nic ... dobrze , ze dr ma glowe na karku i w pore sie kapnal :)

Hej, a ja byłam dzisiaj u ginka i niestey zle wiesci. Dzidzi siedzi stanowczo za nisko i zeby czasme juz nie urodzic musze lezec w lozku:( Dla mnie dramat ale zdrowie syneczka najwaznijesze wiec rozpoczynam koczowanie przy tv...

kurcze moj od wczoraj kopie po samej pipce jakos tak sie przekrecil i tez mam stracha czy nie za nisko :/ do tego brzuchol boli ...
lez napewno bedzie dobrze !!!

Asia- tez tak mialam raz kopała mnie skubana przez dwa dni po pipce myślalam ze wychodzi bo takie mialam wrażenie ale sie potem obrociła i teraz leży głowa w dół za to wali lapkami w pachwiny ;-)

anita,dobrze że jest dobrze:))))

U nas glukoza super,na czczo 68 jakichś tam jednostek(norma od 70 do 100),po wypiciu 75g glukozy po 2 h też spadło do 68 jedn...
Ze starszą po 50g męczyłam się strasznie ....mdłości,zbieranie na rzyga,osłabienie totalne,ścięcie itd... teraz-ni we łbie ni w dupie...wpadło wypadło:)

reklama
Ja mam w srode glukoze i odrazu przeciwciala.To bede spokojniejsza.
Ja sobie wogole nie umiem przypomniec ,czy w poprzednich ciazach mialam robiona glukoze!Skleroza.

Do góry