reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

Nie martw sie ja tez mialam i pimafucin mi pomogl, to czesta dolegliwosc w ciazy i ciezko sie jej ustrzec. a ten wymaz to pobieraja podobnie jak cytologie tylko nie z szyjki.

reklama
Małami gratuluję chłopaczka !!! ;-)

Kinga jak mówią Dziewczyny w ciąży często zdarzają się infekcje tego typu,
nie ma tu nic do rzeczy higiena ...
zobaczysz wszystko będzie dobrze ;-)

Dzięki bardzo dziewczyny za odpowiedzi bo się trochę zmartwiłam, że robię coś nie tak :/ Oczywiście nie trzeba chyba wspominać o tym, że nici z bzykanka:p?
oj dasz radę :) jak Ci przejdzie to nadrobicie
a przejmować się nie ma co. obserwuj poprostu co się z tym dzieje

marti
to waży prawidłowo wg mnie, zresztą jak Ci w którymś momencie podskoczy to aż będziezz w szoku:)

monysia
no to klocek z tej Twojej córci faktycznie :) 2 razy większa niż moja niunia.

małami
ale extra, będziesz mieć parkę :)

Ja też po wizycie, u mnie wsio ok. Mała dzis główkę ma w dół i kopie mnie gdzie popadnie. Waży w granicach 580 g, ale co mnie zastanawia- ma 17 cm w brzuszku ( chyba obwodu) lekarz stwierdził, że "za kołnierz nie wylewa"... :p

a co naaaajlepsze? przytyłam 4 kg w tym miesiącu!? no i jak tu sie nie załamać :( pogadałam z lekarzem i mówię mu że ja już mam dość tych kg i że nie wiem jak to bo staram się jeść nie za dużo, regularnie, słodycze to czasem tylko sobie pozwolę, a on mi na to że ważę dobrze i że słodyczy to mam sobie nie odmawiać bo to cukry proste, a jedyne co to jeść mniej a częściej. A ja już po wejściu na tą wagę najchętniej bym nic nie jadła :(

Ewa najważniejsze, ze mała jest zdrowa, a ja też w tym miesiącu przybrałam 4kg no i trudno, widać taka moja uroda :)
Moja mała miała 18cm w brzuszku :) czyli też ładnie wcina :)

Witajcie!
Zgodnie z obietnicą....
Wczoraj bylismy z chopem na badaniu echa serca dzidzi. Maluszek ma się dobrze, wszystkie przepływy prawidłowe, waga na poziomie 590 g, no i najważniejsze, to będzie CHOP:-D

super wiesci :) gratluje chlopczyka !!

Ja Kobitki po wizycie

Mała zdrowa, wyniki dobre, ciśnienie 100/60
tylko nie uwierzycie ...
mój kolosek waży już 1170g :szok:
teraz już wiem skąd te dolegliwości już u mnie ...
ginek powiedział: " no, trochę duża ale byle zdrowa,
narazie się nie martwimy jak Pani urodzi ..." :happy:
tak chciałam pysiaczka zobaczyć a akurat spała
i była odwrócona profilem ...

wow to niezla waga juz :))

ilonka- no nie wiem własnie ostatni raz to na połówkowych miała w 22 379 gr a teraz dopiero ide 16 lipca

wazyla jak ten tyg. idealnie :) wiec nie ma powodu do zmartwien :)

Hey dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty lekko podłamana. Lekarka powiedziała, że mam infekcje i przepisała mi pimafucin w globułkach i za 2 tygodnie wymaz bakteryjny!!! Zupełnie nie wiem jak to się mogło stać, bardzo dbam o higienę... szczególnie teraz:( Doktorka nie była skora do udzielania dalszych informacji kazała wziać lek i za 2 tyg się zgłosic :(

no bez przesady nie ma co sie lamac :) wiekszosc z nas zaliczy min. jedna infekcje .. tak to juz jest w ciazy :)

Ja też po wizycie, u mnie wsio ok. Mała dzis główkę ma w dół i kopie mnie gdzie popadnie. Waży w granicach 580 g, ale co mnie zastanawia- ma 17 cm w brzuszku ( chyba obwodu) lekarz stwierdził, że "za kołnierz nie wylewa"... :p

a co naaaajlepsze? przytyłam 4 kg w tym miesiącu!? no i jak tu sie nie załamać :( pogadałam z lekarzem i mówię mu że ja już mam dość tych kg i że nie wiem jak to bo staram się jeść nie za dużo, regularnie, słodycze to czasem tylko sobie pozwolę, a on mi na to że ważę dobrze i że słodyczy to mam sobie nie odmawiać bo to cukry proste, a jedyne co to jeść mniej a częściej. A ja już po wejściu na tą wagę najchętniej bym nic nie jadła :(

super , ze jest ok :)
a waga sie nie przejmuj jak lekarz mowi , ze nie jest zle to najwazniejsze :))

No mnie ma robic na Słonku... a na czym to polega cos podonego do cytologii?

hmm na słonku to nawet nie wiedziałam że coś takiego robią :sorry2:...
ja robiłam na ogrodach w bakteriologii - porażka

a w szpitalu przy IP ginekologicznej w pracowni cytologicznej jest taka miła pani magister Kornacka chyba codziennie od 7:30 - 12:30...dokładnie pobiera (podobnie jak cytologię ale bez wziernika w ciąży) sprawdza od razu PH...naprawdę się stara i wynik jest bardzo dokładny

ilonka
To nasze córy mają tyle samo prawie :) a już myslałam, że grubasek z niej :p

dzięki dziewczyny za pocieszenie, ja wiem że dobro dziecka najwazniejsze nie ważne ile ja przytyje. Ale czasem łapie przez to chandrę bo tyle się napracowałam aby dojść do takiej wagi i figury że głowa boli:p i teraz wszystko od nowa heh:p

reklama
ja też Ewcia czasem mam dołka jak zejdę z wagi, a mam w domu więc czasem mnie skusi, zeby na nią wskoczyć :/
ale mój mąż w tych sytuacjach jest cudowny, nie spodziewałam się tego po nim, zawsze mi w takich sytuacjach mówi, że jest nas dwie i musimy rosnąć, żeby być zdrowe i śliczne :) a skoro jemu się podobam to nikt inny się nie liczy, a już na pewno nie opinia lekarza

Do góry