reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Jeszcze zdjątka nie zeskanowałam, ale dzisiaj na pewno wkleję.
Podczas wizyty oczywiście usłyszałam, że mam się oszczędzać, zero dźwigania, zero.. wiadomo..., niestety i duużo odpoczynku, a najlepiej parę dni wolnego.
Dziękuję bardzo za podtrzymywanie na duchu i wsparcie, jesteście super

Hej dziewczyny!
Ja juz po wizycie. Ciaza sie rozwija, zarodek pulsuje ;D ;D ;D Troszke to widzialam, ale nie slyszalam i nie dalo sie zarejestrowac, bo zarodek malutki 3.5mm ma, wiec bylo bardzo ciezko. Ciesze sie jednak ze lekarz mowi ze serducho bije! Kamien z serca i caly stres odpuscil. Ciaze z OM mam dzis 7t6d a z USG 6t0d ;p Niezla rozbieznosc.. dlatego tez wszystko mam mniejsze niz Wy, no i termin na 18.10 wg dzisiejszego USG, ale u mnie to sie moze jeszcze zmienic.
:-):-):-):-):-):-):-):-)

zoszka,to dobrze,że wsio ok, ja wg.kalkulatora mam termin na 17 październik
ale zobaczymy jak wyjdzie po usg.
te pierwsze usg jest raczej najdokladniejsze co do terminu porodu,ale może ulec zmianie...

zoszka- to wielkie gratki , super że wszystko w porządku , moja fasolka z USG też jest młodsza o tydzień jak na razie spokojnie pewnie to jeszcze nadrobią hehe

Zoszka super , ze widzialas juz fasolke i bijace serduszko !!!
co do terminy to u ciebie na moje oko bardziej prawdopotobny jest ten 6tc , wtedy fasolka ma dobre wymiary ;) moze i sie owulka przesunela i stad ta roznica ....

Tak 6t to maszyna obliczyla z wymiarow CRL zarodka, a owulka chyba dala czadu w tym cyklu i przyszla mega pozno, albo jestem plodna strasznie dlugo;D
Niby pierwsze USG najdokladniejsze, ale to jeszcze nie bylo takie super, bo zarodek mega maly jak na pomiary, a mialam pelny pecherz, wiec pewnie za tydz lub dwa bede miec juz najdokladniej podany termin.
Milego dnia!

zoszka cieszę się, że wszystko dobrze i widziałaś serduszko, wiem jaka to radość. Ja tez mam rozbieżność co do dat więc przyjęłam to z USG.

reklama
Lekarz mi kazal za dwa tygodnie z wynikami badan, wiec sie slucham. Tak wiem ze mam czestsze wizyty niz inni, ale to po pierwsze dlatego ze chodze do 2lekarzy [pryw i panstwowo] po drugie ze u mnie od poczatku cos bylo nie tak z tym ze ciaza mlodsza i to duuzo bo 2tygodnie i dlatego. Ja tam sie z tego ciesze nawet.

Do góry