reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

witajcie dziewczyny,
obserwuje wasze wpisy od jakiegoś czasu i postanowiłam się dołączyć :)
w tamtym tygodniu byłam kilka dni w szpitalu i tam udało mi się dowiedzieć że wszystko wskazuje na to że mój skarb rosnący w brzuszku to dziewczynka:)
jutro mam wizytę u swojego lekarza i mam nadzieje że to potwierdzi

martwi mnie tylko to że jeszcze nie czuje ruchów. A może czuję ale nie jestem tego świadoma?
kiedy wy zaczęłyście czuć ruchy?

reklama
hej dziewczynki, ja po połówkowym już. Mój maluch spał przed wizytą a jak się położyłam to mi pod pępek wlazł , taką gulkę miałam :-D Wszystko dobrze, średni wiek ciąży 21tc, choć mały jest większy, bardziej na 22tc.

Nie mam dobrego zdjątka bo nie pozował, w ogóle jest duży ale za to mi pieknie pokazał rączką ok :-) a potem nununu :-D
Opis badania:
Płód w położeniu główkowym, ASP miarowe 148/mi, Łożysko na śc. przedniej w trzonie w O st dojrzałości.
BPD 53 mm tj 22 tyg
AC 153 tj 20t 3d
FL 35 tj 20t 6d
waga 395 g.

Kasiadz, juz tak z tymi ruchami bywa ze sie nie wie czy to to, czy jakies jelitowe sprawy, ale potem jak sie nabiera pewnosci, ze to jednak maluszek, to wszystko takie jasne sie wydaje:tak: A w pierwszej ciazy, to faktycznie czasem trzeba dluzej poczekac:tak:
I tak z innej beczki, Twoj nick tak mi oko oszukuje, ze na jego pierwszy rzut - ksiedza widze:-D

Elifit, faktycznie juz kawal dzieciatka u Ciebie mieszka:tak: I ciesze ze sie wszystko w porzadku u Was:-)

no na księdza to raczej nie wyglądam :)
a co do ruchów to chyba zaczęłam je czuć - tak jak by ktoś tam od środka tak delikatnie pukał :) nie mogę się już doczekać porządnych kopniaków :)

Po wczorajszym USG
Lekarz - Obstawiamy płeć?
Ja - Ja to bym bardzo chciala dziewczynke :tak:
L - Oj nie sadze

Tak ładnie pozował że mała szansa na pomyłke =p
Tatuś się ucieszyl =]

no i kolejny chlopczyk :) gratulacje :)))

Ja dzis mialam polowkowe - wszystko dobrze :) z czego bardzo sie ciesze!
Widzielismy jak dzidzia pije wody plodowe i rusza ustkami. Lozysko mam na przedniej scianie, przez co bede czula mniej ruchow, babka powiedziala ze nawet w pozniejszej ciazy glownie tylko po bokach bo te inne lozysko bedzie amortyzowalo.

No i jeszcze sie dowiedzielismy ze prawdopodobnie bedzie coreczka :-)

super , ze wszystko jest oki i bedzie dziewczynka :)

hej,
jestem nowa na tym forum :)
ostatnio po wizycie w szpitalu i po robionym tam usg powiedziano mi że na chwilę obecną nic nie wskazuje na to żeby był chłopak- więc będzie córa :)
w czwartek mam wizytę u lekarza prowadzącego i mam nadzieje że znowu zobaczę swoje maleństwo.

martwi mnie tylko że ruchów nie czuję, a brzuchol jest już duży- pierwsze spodnie ciążowe zostały zakupione:)

w pierwszej ciazy ruchy moga byc dopiero od 20tc , a nawet pozniej i jest to normalne wiec nie ma co sie martwic :)

Gratuluję dziewczyny :)) Superancko że niektóre z Was już po badaniach:) Mi lekarz zlecił dopiero w 22 tyg więc zapisana jestem dopiero na 31 maja , zwariuję do tego czasu :)

ja de dopiero 14 czerwca .. sie naczekam , chyba najdluzej z was :)

Ja mam połówkowe w Dzień Matki :-) mam nadzieje, że mój prezent pokarze kim jest :-D

ooo dobry prezent :;)

Wszystko u mnie na wizycie w porzdku(dzisiaj u mojej gin.)Mam mala infekcje ,dostalam czopki.
Przytylam dwa kilo:tak:I teraz 63,3 .Chyba musze zapomniec o slodyczach:-(

malo przytylas :) waga super jak na polowe !!

hej dziewczynki, ja po połówkowym już. Mój maluch spał przed wizytą a jak się położyłam to mi pod pępek wlazł , taką gulkę miałam :-D Wszystko dobrze, średni wiek ciąży 21tc, choć mały jest większy, bardziej na 22tc.

Nie mam dobrego zdjątka bo nie pozował, w ogóle jest duży ale za to mi pieknie pokazał rączką ok :-) a potem nununu :-D
Opis badania:
Płód w położeniu główkowym, ASP miarowe 148/mi, Łożysko na śc. przedniej w trzonie w O st dojrzałości.
BPD 53 mm tj 22 tyg
AC 153 tj 20t 3d
FL 35 tj 20t 6d
waga 395 g.

ciesze sie , ze wszystko jest dobrze :) no i spory chlopczyk juz !))

001.jpg
no i ja tez juz po wizycie :)tak bardzo sie ciesze ze wszystko jest super!!
nasze malenstwo ma:
BPD 4,22CM
AC 12,39CM
FL 2,8CM
WAGA:235G

Lekarz nie widzal zeby dzidzia miala cos miedzy nogami i nie kazal sie nastawiac na syna,ale powiedzial ze moze jescze cos "WYROŚNIE" hehe Mężulek by chciał:)ja tez niepowiem ze nie ale najbardziej sie ciesze ze moja szyja ma ponad 4cm:)a z Juleczka w tym czasie sie skracala:)a wiec tylko sie cieszyc:)

reklama
Do góry