Trzymam kciuki No właśnie jeżeli chodzi o nadcisnienie w ciąży mnie to niestety spotyka ale jeszcze nic do konca nie wiadomo. Ginekolog kazał wybrać mi się do lekarza i zrobić porządek bo miewam ciśnienie 140/90 a to za wysokie....chociaż mierzę codziennie i mam nawet w normie. U mnie nadciśnienie tez występowało przed ciązą.Ja już po wizycie nic jeszcze nie było widać, macica rozpulchniona ale pęcherzyka jeszcze nie ma zbadała mnie na fotelu, wszystko ok i na usg też wszystko w porzadku była bardzo miła dzisiaj i wyglądała jakby się faktycznie cieszyła. Może jeszcze jedna szanse dostanie, tym bardziej, ze powiedziała, ze teraz będziemy dbać o ta ciążę jak o żadna inna moja karta jest już między ciezarnymi, mam podskoczyć na początku marca na usg zobaczyć pecherzyk i wtedy już będziemy resztę ustalać także następna wizyta między 1-4 marca, w zależności od mojego grafiku. I jeszcze jedna dobra wiadomość - mam ciśnienie 90/60 więc przynajmniej nie muszę się martwić o nadciśnienie w ciąży
A jeżeli chodzi o badanie ginekologiczne...ja nie byłam badana przez lekarza...tylko usg. Mówił ,że na usg widać ,że jest wszystko w porządku..... a u was jak dziewczyny z tym badaniem ????