reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

mój aniołek ma czkawkę tak jak w brzuszku o tych samych porach....czasem pomaga cycuś a czasem przechodzi sama...:-)

reklama
dzis jak codzień Maciej wstał o 6 rano i do godzinki 10 był bardzo niespokojny:-( nie wiem czy coś go bolało czy co:confused: teraz smacznie śpi....smoka nie chce ciągać wypluwa i dławi się, kilka min potrzyma w ustkach i mu nie pasuje...najlepiej jak ma cyca w usteczkach:tak: ale czasem przesadza....

:cool2: moja mala tez chce ciagle cyca, juz nie wien czy taka glodna, czy chce jej sie tylko pic (bo czasem sie przyssie tylko na momecik) a moze poprostu lubi sie przytulac....

majkam moj lekarz zakazal podawac dziecku wode...mowi ze to szkodzi ze na ty etapie mleczko zawiera wszystko co malenstwu potrzebne do rozwoju a woda cos tam zle na trawienie, juz nie pamietam... mowili o tej wodzie tez juz w szkole rodzenia ze pierwsze 6 miesiecy nie...

kurde moja mala zezuje jednym oczkiem do srodka, nieeee... czy to normalne, czy to przejsciowe...:confused: :confused: :confused: czy to trening oczkow czy poczatek zeza :-(

no i mamy problem, mala urodzila sie z piekna aksamitna skora i teraz ta cala skura schodzi jej platami, jak waz normalnie calusienkie cialko jak po oparzeniu slonecznym, to pewnie przez to suche powietrze klimatyzacji... i posmarowalam raz olejkiem jonsona i juz mam akcje ze jakies plamki alergiczne wyskakuja, tzn niewiem ale skoro takie sa opinie o jonsonie to ja juz widze te plamki wszedzie, ale znalazlam inny sposob, smaruja mala swoim mlekiem... i wiecie ze dziala super :tak: :-) :cool2:

zgadzam sie m ktosiu z toba moj syneczek nie mial nic podawane do picia nawet jak byla temperatura na dworze +30.Na samym poczatku z piersi leci woda dopiero pozniej mleczko staje sie geste.

m_ktosiu mojemu synkowi tez schodzi skórka....ale to normalne u wszystkich noworodków...a czy kikuty pępka już zgubiły wasze pociechy, u mnie jeszcze nie:-( a juz 2 tyg minęło wczoraj:tak:

pempek jeszcze nie odpadl ale jest juz bardzo zeschly,
a skora to odchodzi calusienka, cale cialko :szok:

a sluchajcie uczulenie sie jej pojawilo na pupce i to nie obtarcie od pieluszki tylko uczulenie, czy to moze byc od pieluchy, zmienic firme :confused:

M ktosiu a jakich pieluszek uzywaz?Jak pampersow do bardzo prawdopodobne ze uczulenie.Polozna mi mowila ze wiekszosc malych dzieci ma na nie uczulenie bo to firma ktora jest zwiazana z jonsonem.Super sa Huggiesy .Wogole to lepiej kupowac nasze polskie kosmetyki z nivea bo nie uczulaja.

reklama
powaznie hugginsy nie uczulaja? sa rozne opinie, to roznie bywa, bo dzieci moga roznie reagowac:nerd:

no wiec ja mam pieluszki tutejsze, to nie wiem czy i u was sa
jedn to DRYEPERS a drugie MAMYPOKO

pocieszylyscie mnie z oczkiem bo u mnie w rodzinie troche zezow jest no i topieknosci nie dodaje i wogole okulary i te rzeczy...

a mojej malej wloski jasnieja, moze jednak blondynka bedzie?

Do góry