reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

Acha dziękuje za odpowiedź :tak: my też pielu****emy od samego początku każą zakładac dodatkowo na pampersa - tetrówke- tak szeroko.
Wy tez musicie dodatkowo pieluchowac??

M_Ktosiu ciesze się że malutka zdrowiótka i że macie fajnego lekarza :tak:

reklama
A nas nikt na usg bioderek nie wysyłał, tylko jedna lekarka powiedziała, zeby pieluchowac bo są jakies przeskoki, a druga, ze nic sie nie dzieje i jest ok i teraz sama nie wiem jak jest:baffled: .

Mona to popros swojego lekarza zeby ci dal skierowanie do lekarza.
Sami lepsze od pieluch tetrowych sa flanelowe.Ja robilam tak:pampers pieluszka flanelowa i na to body

KOCHANE CZY KTÓRAŚ Z WAS KARMI MALUSZKA BUTELKA ?? JAK CZĘSTO JEDZA WASZE SKARBECZKI I ILE ZJADAJĄ ?? ...MÓJ KUBULEK TO BARDZOOO CZĘSTO,POTRAFI NAWET CO 1,5H-2H WCIĄGNĄĆ 130 ML. A CZASAMI 150ML TO DLA NIEGO ZAMAŁO :baffled: GŁODMOREK CO ??

JĘZELI CHODZI O BIODERKA TO PEWNIE DOSTANIEMY SKIEROWANIE OD ORTOPEDY,IDZIEMY NA POCZĄTKU MAJA, POTEM 16 MAJA NA SZCEPIONKĘ I ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NA TĄ SKOJARZONA CZY JAK ONA SIĘ TAM ZWIE 6W1 ... NIE POZWOLIMY ŻEBY MALUSZKA KŁULI 6 RAZY :wściekła/y: ....
A CO MYŚLICIE NA SZCZEPIONCE PRZECIWKO PNEUMOKOKOM ?? TEŻ BĘDZIEMY ROBIĆ,TROSZKE KOSZTUJĄ TE SZCZEPIONKI BO JEDNA 300ZŁ I TAM SĄ CHYBA 3 ALE CZEGO SIĘ NIE ROBI DLA MALUSZKA I JEGO ZDRÓWECZKA ....

anulka ja tylko naturalnie, a u ciebie czemu ta butelka, nici z cycuchow, czy tak chcialas ?

sluchajcie to jak macie jakies ciekawe informacje o karmieniu butelko to moze powklejajcie na tym watku o karmieniu... bedzie latwo potem odnalezc...

kurcze zapomnialam o co chcialam zapytac :dry:

a o czkawke, moja Nelli ma b. czesto i mi jej szkoda choc ona sama jakby sie tym nie przejmuje, lezy sobie i czka, tak jak w brzuszku :nerd: :confused:

pisalyscie ze jak dostaja cyca to im przechodzi, ale moj malej sie czka po karmieniu :dry:

ANULA ja karmię butelką i podaje małemu mleczko NAN1.
Karmię co 3godziny(chyba, ze Patryk chce czesciej) bo tak mi powiedziała połozna, ze to moga byc najdłuzsze przerwy bo musimy sie zmieścic w 7 karmieniach na dobę, a zjada róznie ale srednia to 90ml.
Ogólnie to żałuje, ze nie moge piersią, a Ty czemu karmisz butelką?
A masz problemy z ulewaniem? Bo my duże:-( , dzisiaj kupujemy specjalny zageszczacz do mleka przeciwko ulewaniu.

Anulka,
ja też będę chciała zaszczepić Alicję przeciw pneumokokom. Z dodatkowych szczepionek to jeszcze Hibb i rotawirusy, czyli potocznie grypa żołądkowa. Mojej koleżnki 1,5 roczna córcia miała tego rotawirusa i skończyło się zapaleniem stawów biodrowych. Mała nie mogła chodzić przez tydzień:-( .

Witam,
Anulo88 miala racje jakos wiem kiedy glodny dzidizolek :laugh2: ufff
Narazie karmie na zawolanie, ale powiem szczerze, ze jakos nie dizie mi mierzenie czasu. Czasem siedze i mowie, ze krotko jadlo z 10min, a maz ze chyba ze 30 przynajmniej.... tak mnie zabawia rozmowa .

Pieluchowac nie pielu****e. Nikt mi nic nie mowil, na pierwsza wizyte zapisani jestesmy na 8 maja.
A jak z tym nawalem pokarmu? U mnie sie narazie nic nie dzieje, cycuchy nie bola, nie sa twarde. Czy mozna nie miec nawalu? Czy moze sie zaczac pozniej?

reklama
Do góry