reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

Ja myslalam wlasnie o czym na plesniawki i czyms przeciwgoraczkowym tak na wszelki wypadek. Moze wreszcie wybiore sie do apteki. Dziewczyny a powiedzcie jak wyglada ten tradzik niemowlecy, wiem ze juz kiedys byla o tym mowa ale nie moge znalezc:baffled:.

reklama
no a my jutro lecimy na szczepinkę...mam nadzieję, że w naszej przychodni nie strajkują:confused:

Kasira to zaopatrz sie w cos przeciw gorączce bo takowa jest mozliwa. Ja kupiłam panadol dla dzieci i pomógł. I uzbroj się w cierpliwosc bo moze synek byc bardzo marudny. Nie zaleca się też kapania w ten dzień bo przy kontakcie z wodą nózka i rączka mogą bardziej bolec i na dwór nie mozna jesli bedzie upał.
Hana a ta czerwona buzia Twojego maleństwa to nir przypadkiem skaza białkowa? bo mój mały ma skazę i tak to właśnie wygląda.

monuś no własnie podejrzewam skazę... ale dokładnie będę wiedzieć w tym tygodniu bo na szczepionke idziemy... na razie nie jem nabiału ... troszkę lepiej jest:tak:

nie wiem czy juz rozmawialyscie o ulewaniu bo dawno mnie nie bylo no i przyznam ze nie przeczytalam dokladnie wszystkich postow:tak:a wic ulewaja wasze dzieciaczki? nasza Emilcia od jakiegos zaraz po jedzeniu wypluwa cale mleczko ja jeszcze ie zdaze ja podniesc do odbicia a ona juz strzela mlekiem na odleglosc:-Dpotem oczywiscie jej sie odbije i juz taka smietanka wyplywa, ale te wypluwanie mnie przeraza bo bardzo duzo tego jest(tak mi sie wydaje)i ona potem ciagle glodna sa dni ze co pol godziny chce jesc, wypluwa i znowu je meczace:tak:na wadze nie traci wiec jest niby ok ale...

szminka... może powinnaś robić małej przerwy w karmieniu na beknięcie... ja tak robię ... jak widzę,że mały je łapczywie i doś długo już... to odstawiam go na chwilę i podnoszę, żeby mu się przyjęło to co już zdążył wyssać... a później znów przystawiam jak chce jeszcze....

dentinox- zel na kolki\gazy przeciwbolowy do polkniecia

paracetamol w plynie dla niemowlad do polkniecia w razie goraczki (przepisane przez lekarza w dzien szczepienia, na wszelki wypadek)

mona dzięki za porady ale niestety nie zaszczepili synka bo jakąś szczepionkę podobno wycofali i nie mieli nowych w przychodni :-( kazali mi się dowiadywać w tygodniu więc nie wiem kiedy zaszczepią:eek::confused: a w środki przciw gorączkowe to muszę się mimo tego zaopatrzyć zawsze dobrze mieć w domciu taki syropek w razie czego:tak:

reklama
KASIA no mojemu małemu to się własnie od krostek zaczeło, myslelismy, ze to jakieś uczulonko nie grożne. Ale po kilku dniach dostał takich czerwonych plam i to zaczeło się robic takie suche (podobne do liszaji) i skórka na buzi zaczeła się łuszczyc bo była bardzo sucha-no i okazało się, ze to skaza białkowa:-(
W takich przypadkach buzię trzeba natłuszczac bo w przeciwnym razie to peka az może leciec krew.
Ja polecam super maśc CUTIBAZA fajnie natłuszcza, a jednoczesnie leczy-w aptekach bez recepty.
Na pocieszenie jak się to dobrze leczy to znika u nas z każdym dniem buzka co raz ładniejsza. Patryka wysypało dwa tygodnie temy.

Do góry