reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

a nasz babelek mial glowke baardzo wydluzona bo byl mocnao wcisniety w kanal , ale kilka godzin po porodzie zeszlo mu
a teraz najwazniejsze zeby go na przemian ukladac raz na lewa str a raz na prawa zeby ladnie byla uformowana

reklama
Mój synuś tez miał główke bardzo wydłużoną i po jednej stronie taką jakby wklęsłą , i miał buzie spuchniętą - druga faza porodu trwała u mnie 1,5 godziny więc chyba dlatego. No ale teraz już jest ładnie okrąglutka.:-)

kurcze to u mnie opuchlizna schodzila az do teraz , takie dwa jakby balony malutka miala po dwoch stronach na glowie, i bolalo ja jak doktor przy badaniu przyciskal , ale juz jest okejosz i calkiem okraglutka,

wlosy jej sie teraz przezedzily, taka jakby lysiejaca jest, juz nie moge sie doczekac jak bedziemy wiazac kucyki i robic warkocze ;-)

Dziewczynki, w czym kapiecie malenstwa? Bo ja w Oilatum. Czy ktoras kapala w krochmalu? Czy to to samo co maka ziemniaczana? W jakim rozcienczeniu to sie uzywa? Peditara zalecila a ja sie nie dopytalam.
z drugiej strony nie bardzo rozumiem, mam malego kapac w Oilatum (co natluszcza) i jeszcze w krochmalu (co wysusza) . O co chodzi :baffled::dry:

niczko my na razie do wanienki wlewamy oliwke penatena i skorka jest jak aksamit:tak:
na poczatku wlalam do kapieli jakis specjalny zel dla bebikow i maly byl pozniej przez 2 dni w kropki ,wiec na razie tylko oliwka:tak:

Ja tak jak Majkam wlewam oliwke penatena taką niebieską i dzidziuś też ma skórke śliczną.

reklama
Niczko,
płaską łyzeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczasz w szklance zimnej wody. Potem wlewasz to do około 1,5 l gotującej się wody i mieszasz. Wszystko sie ładnie zagotuje i dodajesz to do wody do kąpieli. Raz w tygodniu kąpie w Olilatum i raz w krochmalu.

Dziś zauważyłam, ze moja mała ma na głowie początki ciemieniuchy. Myślałam, ze uda nam się tego uniknąć, ale widzę, że chyba nie konicznie. Pamiętam, że Ola też to miała w okolicach 2 miesiaca. Czy któraś z Was tez ma juz ten problem???

Do góry