reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

U mnie te kupki raczej chyab sie utleniaja. Bo jak maly zrobil kupke wczoraj zanim zdazylam nowa pieluszke podlozyc to kupka byla musztardowa.

Tak tak M_ktosiu ale ja pytalam czy cos zmienilas z diecie, ze nagle normlana kupke nelcia zrobila. Rozumiem, ze nie.
Ja juz tez 1 raz pizze zaliczylam, i McDonalda :zawstydzona/y:.
narzie nic malemu sie nie zadzialo takiego.

reklama
niczko nie nie zmienilam w diecie, z reszta trudno powiedziec bo tego nie kontroluje i jed bardzo rozne rzeczy bo czesto jemy na miescie i wtedy to roznie nam sie zdarza raz pizza raz makaron raz jakies owoce morza innym razem ryba z frytami czy kurczak smazony, ostatnio takie niemieckie ziemniaki smazone z zoltym serem:no: i ciezko sie rozeznac...
a moja mala znowu wali te zielone i juz niewiem o co chodzi

ja wczoraj pierwszy raz zauwazylam inny kolor kupki od dotychczasowej jajeczncy z eko jaj:-D
tez byla jakby zielonkawa:eek:
ale moze taki kolor bo zjadlam pizze z salata rukola

Cytat z książki "Dziecko - pielęgnacja, karmienie, rozwój, wychowanie" autorstwa Karin Shudtt

"Dzieci karmione piersią mają stolce żółtawe, natomiast karmione sztucznie mają stolce przeważnie ciemniejsze, a ich konsystencja jest bardziej zwarta, a zapach silniejszy. Liczba dziennych wypróznień jest różna u każdego dziecka.Niektóre dzieci wydalają stolec po każdym posiłku, inne tylko raz dziennie lub co dwa dni. Dopóki dziecko czuje się dobrze nawet zmiany zabarwienia i konsystencji stolca nie powinny niepokoić. Zmiana koloru z jasnego na ciemny lub zmiana konsystencji z luźniejszej na bardziej zwarte jest na początku normalna. Żelazna zasada brzmi: zmiana częstotliwości i koloru ma mniejsze znaczenie niż zmiana zapachu i zawartości wody w stolcu.

kropelki co zakupilam juz poszly w ruch bo mala zaczela plakac jakis czas temu bidulka,
a w sumie to jest zel, nazywa sie DENTINOX made in UK,
podalam malej, spoko polknela ze strzykawki, smakuje to koprem :dry:, i narazie odpukac spi spokojnie:cool2:

a w ogóle to mojemu jakieś syfki wyszły ale tylko na policzkach:-(... czy mam się juz martwić... czy tylko zgrzeszyłam jedzeniem???

u nas tez caly czas syfki, ale postanowilam sie tym nie przejmowac o ile sie nie pogorszy i poczekac co powie pediatra na nast wizycie...

dziewczynki a sluchajcie a jak glowki waszych pociech, bo nasza byla BARDZO SPUCHNIETA PO PORODZIE bo dlugo u nas trwala faza parcia i sie mala nameczyla i jej ta glowka sie tak bardzo wydluzyla i takie dwa bable na czubku,
i co i juz nam ladnie schodzi, juz prawie cala glowka twarda.
a jak u was?:confused:

my nie mieliśmy takiego problemu po cc....główka w sumie od początku okrąglutka i dość twrda:-)

fajnie m_ktosiu, że u Nelki powraca do dobrego kształtu:-)

U nas glowka okragla bo maluszkowi sie nie spieszylo z wyjscie i dopiero jak zaczelam przec to znalazla sie kanale rodnym w sumie 20 min. sie nameczyl.

reklama
Do góry