reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

reklama
My sie kąpiemy co drugi dzień. A co do oliwy z oliwek to masz rację M KTOSIU jest super.
Co do ulewania to Patrykowi ulewało się okrutnie, całe noce czuwałam bo nigdy nie było wiadomo kiedy i w jakich ilościach. Teraz mamy spokoj bo stosujemy do karmienia taki specjalny zageszczacz dla dzieci ulewajacych i po ulewaniu zostały tylko wspomnienia:happy: .
Dla zainteresowanych;ten zageszczacz mozna stosowac przy karmieniu piersią jak i butelką.

Mojemu synkowi tez sie ulewalo i polozna mi poradzila zebym jakies grube ksiazki podlozyc pod nogi od lozka tam gdzie lezy glowka i sprawdzilo sie rewelacyjnie bo nawet jak ulal to sie nie zaksztusil :-)

A czy przepisali wam pediatrzy jakieś witaminki dla maluszków :confused:
bo nam przepisano witaminke D3 jedną kropelke dziennie od 3 tygodnia życia i jeszcze Cebion Multi 3 kropelki raz dziennie.

Jestem ciekawa czy wy też macie przepisane.

widze ze 6 tyg .odbilo sie wielkim echem:-D , niewiem dlaczego tak dlugo nalezy z tym czekac , generalnie jest to zalecenie ze szpitala , moja polozna to potwierdzila ,z tym ze powiedziala jak sa bardzo dlugie paznokietki to mozna je skrocic,
w szpitalu mowili cos o tym ze paznokiec u maluszkow jest czesto zrosniety z skorka od spodu , wiec moze wynika to z troski o to by, dzieciaczkow przez przypadek nie skaleczyc

Mojemu Patrysiowi tez przepisano witaminkę D3 i juz od dwóch dni mu ja podaję. Pediatra przepisał jeszcze vibovit w kropelkach ale ja nie podaję bo czytałam ze takie maleńtwa nie powinny jeszcze zażywac takich rzeczy.

moja dzidziusia jak na razie zadnych dodatkowych witami, to co ja zdjem do do niej z mleczkiem sie przedostaje wiec jem zdrowo (no ta kawe to moglabym sobie odpuscic i coca-cole ale kurcze lubie no...):cool2:

M_ktosiu no i czekolade... ale ja cie rozumiem, bo tez mam z tym problem :cool2:
Ja caly czas biore feminantal.

reklama
ja też podaję witaminkę D3 ale od drugiego tyg. kazali podawa po jednej kropli raz dziennie
no i w końcu dziś byliśmy na długim spacerku... 2 godzinki :)

Do góry