reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze trójmiejskie porodówki

Jak rodziłam w marcu w Wojewódzkim, na Zaspie chciałam ale mnie odesłali z braku miejsc.
Co do Wojewódzkiego, to przy porodzie położne super i bardzo pomocne. Jeden minus to taki że prawie podano mi penicylinę na która mam uczulenie.. ale poród trwał 22h więc zaliczyłam praktycznie 3 zmiany pielęgniarek. Wszystko więc ok przy.porodzie. Z mała potem byłam w szpitalu tydzień i tam też super położne, aczkolwiek trochę zawalono sprawę mojego karmienia piersią, bo małej przez 3 dni nie miałam że soba i poród przedwczesny , a nikt nie powiedział żebym pracowała z laktatorem...jako młoda matka skąd miałam wiedzieć.. już nie udało mi się potem zawalczyć o karmienie piersią. Za mało pokarmu a mała wolała butle..
Dzięki za odpowiedź no właśnie tego się boję że nie wypali u mnie karmienie bo źle mnie doinformija albo wcale i boję się tego braku pomocy w tym, ale dobrze, że przynajmniej pielęgniarki ok i że nie masz złych doświadczeń z porodu

reklama
Ciekawe badanie kobiet w ciąży i ich partnerów (UG)
Jeśli jesteś w 3 trymestrze ciąży, spodziewasz się pierwszego dziecka, nie przyjmujesz leków hormonalnych, sterydowych, ani na niedoczynność tarczycy, Twój partner nie pali papierosów i mieścicie się w przedziale wiekowym 22-35 lat – weźcie udział jako para w badaniu prowadzonym przez Uniwersytet Gdański, dotyczącym czynników wydzielania oksytocyny-hormonu ważnego w ciąży, porodzie oraz rodzicielstwie. Za udział w 2-godzinnym, nieinwazyjnym badaniu para otrzymuje 200 zł.
Jestem studentką psychologii. Serdecznie zachęcam do uczestnictwa. Chętnych proszę o wysłanie wiadomości
;)

Spróbuję reaktywowac wątek :) jak wybrać porodówkę? Gdzie jest znieczulenie na życzenie? Będę rodzić dopiero latem ale chce mieć rozeznanie. Dziękuję:)

Spróbuję reaktywowac wątek :) jak wybrać porodówkę? Gdzie jest znieczulenie na życzenie? Będę rodzić dopiero latem ale chce mieć rozeznanie. Dziękuję:)
Podobno w UCK w Gdańsku, ale nie sprawdzałam tego na sobie. Ogólnie tam teraz cud miód tylko ciężko o miejsce[emoji6]

Niebawem poród, położna poleca Wejherowo, Puck i Kartuzy. Mówiła o UCK, ale dla niej i innych położnych minusem jest brak okien w salach porodowych. W Wejherowie z tego, co wiem ( a nie wiem ile w tym prawdy) podają znieczulenie, ale, np. moja położna odradza ze względu na możliwe powikłania i spowolnienie akcji porodowej. Chociaż myślę, że jeśli będę w ogromnym bólu to w nosie będę miała powikłania :D

Ja tez wlasnie Wejherowo biore pod uwage,Puck podobno ma swietna porodowke ale nie ma oddzialu noworodkowego w razie komplikacji. Co do znieczulenia zewnatrzoponowego jestem zdecydowana ze CHCE i bede o to walczyc,po porodzie z corka bez zzo,ktory trwal dobe wiem ze drugiego takiego nie wytrzymam ;)

Do góry