reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

No mój synek malutki nie jest a i miejsca ma bardzo mało więc zobaczymy 12 stycznia już na pewno jak to będzie.. Jak na razie ruchy czuję cały czas w tych samych miejscach i widać jak wypina główkę i pośladki po obu bokach brzucha, więc raczej pozycji jeszcze nie zmienił..
O mój też na pewno nie, bo też widzę jego glowke z prawej pod żebrami. Wizyta za tydzień i pewnie powoli będzie wystawiala skierowanie na cc.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boję się trochę tego CC i mimo że sama pracuję w szpitalu to niezbyt chętnie posiedzę tam nawet 1 dzień dłużej... Plus jest taki, że jak się nic nie zmieni do wizyty to mój lekarz prowadzący, mimo że prowadzę ciążę prywatnie, wykona CC osobiście w państwowym i to dobrym szpitalu:)

Boję się trochę tego CC i mimo że sama pracuję w szpitalu to niezbyt chętnie posiedzę tam nawet 1 dzień dłużej... Plus jest taki, że jak się nic nie zmieni do wizyty to mój lekarz prowadzący, mimo że prowadzę ciążę prywatnie, wykona CC osobiście w państwowym i to dobrym szpitalu:)
Ja się ogólnie o warunki i szpital nie obawiam bo i sprawdzony osobiście i opinie innych mam też ma dobre. Boje się raczej dochodzenia do sobie. Po porodach naturalnych byłam w domu po 3 i 2 dniach i od razu na nogach. W szpitalu zajmowałam się dzidziusiem bez problemu. Teraz będę mieć trójkę w domu i tez bym chciała mieć na wszystko sile.

Ja tez się boje cc i bardzo chcialabym urodzic naturalnie. W 30 tygodniu Mala byla ulozona glowkowo wiec mam nadzieje ze sie nie obrocila w tym czasie. Za tydzien mam wizyte to sie okaze. Ja mam wlasnie problem z rozpoznawaniem czesci ciala ktore wypina. Myslalam ze bedzie dobrze widac a tu ciezko :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez się boje cc i bardzo chcialabym urodzic naturalnie. W 30 tygodniu Mala byla ulozona glowkowo wiec mam nadzieje ze sie nie obrocila w tym czasie. Za tydzien mam wizyte to sie okaze. Ja mam wlasnie problem z rozpoznawaniem czesci ciala ktore wypina. Myslalam ze bedzie dobrze widac a tu ciezko :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nauczyłam właśnie po tym jak się dowiedziałam na usg gdzie ma glowke :)

dziewczyny nie ma się co bać tego cc ;) do przeżycia :D w końcu ja będę przeżywać to 3 raz o_O
a co do odwracania się to moje dzieci zrobiły to w 38 i 37tc, Niunia też jeszcze się kręci raz tak raz tak, więc wskazanie do cc nie jest ostatecznością, u mnie przy starszaku też wspominali o cc ze względu na ułożenie, a tu w 38tc obrócił się sam i sn wchodziły w rachubę ;)

dziewczyny nie ma się co bać tego cc ;) do przeżycia :D w końcu ja będę przeżywać to 3 raz o_O
a co do odwracania się to moje dzieci zrobiły to w 38 i 37tc, Niunia też jeszcze się kręci raz tak raz tak, więc wskazanie do cc nie jest ostatecznością, u mnie przy starszaku też wspominali o cc ze względu na ułożenie, a tu w 38tc obrócił się sam i sn wchodziły w rachubę ;)
A jaka twój lekarz ma opinię ile razy można miec cc? U nas mówią nawet do 5.
Fakt ze zdarza się że dzieci się obracają i na sam koniec ale jednak po 33 tyg szanse z czasem maleją. Wszystko jednak może się zdarzyć :)

kasia.zosia powiem Ci, że nigdy z nim nie rozmawiałam na taki temat, może dlatego iż zawsze planowałam trójkę ;) zapytam na następnej wizycie :) jedynie rozmawiałam o tym, jakie odstępy czasu zachować pomiędzy cc: po pierwszym cc mówił mi, że nie spotkał się z jakimkolwiek powikłaniem, nawet jak dziewczyna dość szybko zaszła w ciążę, natomiast po drugim cc zalecał mi tak 2 lata odstępu :) w każdym razie po obu cc miałam przerwę (po pierwszej 21 miesięcy, po drugiej 35) :D

reklama
Do góry