reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze testowania...

reklama
kobietki znow kolejny m-c starn byl
dzis 26dc zastanawiam sie czy zrobic test ciazowy
dzis o 3rano zlapal mnie taki silny bol brzucha ze myslalam ze umre
dzis siedze w pracy i tez mnie boli
na okres zawsze bolal mnie krzyz q teraz sam brzuch i pachwiny
nie wiem czy robic z siebie wariata i kupowac test czy czekac

Tak jak Ci napisała poziomki na test może być za wcześnie i nawet jak jesteś w ciąży to Ci nie wykryję, najlepszym sposobem na sprawdzenie jest zrobienie bety ona już powina wykryć Ci ciąże. Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywny wynik bety

A jak długie masz cykle i który to dzień fazy lutealnej?? Może zdecydowanie za wcześnie na test.. no i jak już robić tak wcześnie to lepiej z rana. Poczekaj może do dnia spodziewanej @, by się w razie czego nie rozczarować po pozytywnym teście.. różnie to bywa. I tak jak radzą dziewczyny, najlepiej robić tak wcześnie betke o ile masz możliwość.
Powodzenia życzę :)

Witajcie :)
Niedawno dołączyłam do Waszego forum. W tym miesiącu po raz pierwszy zaczęliśmy starać się o dziecko. Miesiączkę powinnam dostać w ubiegłą środę. Cykle z reguły mam 29 dniowe, choć czasami darzały mi się opóźnienia. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy z porannego moczu, który nic nie wykrył. A że kobieta często sobie coś wmawia, to w niedzielę rano powtórzyłam test (z allegro). Wyszła mi cieniutka kreseczka, jednak w instrukcji było napisane, że tylko podobne kolory świadczą o ciąży :/ Miesiączki przez ten tydzień nadal nie dostałam. Dzisiaj na teście znowu to samo, z tym że kreseczka jest już nieco grubsza. Nie wiem czy mogę podejrzewać ciążę czy skoro w instrukcji jest napisane, że kolor musi być podobny? Co o tym sądzicie? Dodam, że dzisiaj zakupiłam test innej firmy i jutro rano będę testować. Jeśli nie, to chyba będę musiała się wybrać na betę. Poza tym stwierdziłam, że może coś mi się w tym miesiącu przesunęło, więc wykonałam jeszcze test owulacyjny- też negatywny. Wiem, ze to może idiotyczne, ale jak człowiek czegoś chce, to robi różne dziwne rzeczy.
Od jakiś 10 dni czuję napięcie w piersiach i czasami mam skórcze brzucha (takie jak na okres). Co o tym wszystkim sądzicie?

laurka22 zrób jutro test ciążowy kupiony w aptece,bo ja myślę że jesteś w ciąży,mi również wychodziły jasne krechy a byłam w ciąży i nie docierało do mnie że jestem.daj znac jak test i trzymam kciuki oby pokazały się II krechy

sawi dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Mam nadzieję, że się nie mylisz :) Oboje bardzo byśmy chcieli i po prostu boję się zapeszyć ;) Trochę to dziwne, że nawet po tygodniu od planowanej miesiączki widać tylko słabą kreskę. Większość kobiet ma już wtedy jasne wyniki. Zresztą innych objawów nie mam, więc trudno mi uwierzyś w nasze długo oczekiwane szczęście :) Dziękuję za trzymanie kciuków i na pewno się jutro odezwę :)

reklama
Ja również uważam, że powinnaś kupić jakiś "normalny" test z apteki.
W dodatku nawet słaba II kreska świadczy o ciąży, więc dziwne jest to, że w opisie tych, które Ty posiadasz piszę o II identycznych.. może one mają słabsza czułość??
A najlepsza to by była betka :)

Do góry