reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
Tak się martwiłam, że Janek się nie przewraca na boki... Wczoraj zrobiła nam piekło wieczorem, ryczła z 3 godziny. Jak wreszcie postanowiłam go uspokoić przy kompieli to zobaczyłam na nóżkach takie małe siniaczki-wysypkę. Ale się przestraszyłam, teraz sądzę, że jak leżał pod kocykiem z gołymi nóżkami na macie to wlazła tam jakaś szczypawa i go tak załatwiła :wściekła/y:(lub inne coś pogryzło go). Wreszcie po przebraniu, utuleniu, pokochaniu mały się zmęczył i zasnął w wózeczku. Jak go przeniosłam do łóżeczka to musiał się przez sen powiercić i ułożyć. Ja patrzę, a on nogi w górę i myk na jeden boczek, potem powrót na plecy i myk na drugi :-D. to znaczy że się przewraca, tylko jak jest przytomny to zbyt kombinuje i mu ciut nie wychodzi :-p.

A moja córeńka dzisiaj obróciła się z plecków na brzuszek:-) Chciałam ją obrócić na boczek przy ubieraniu, a ona przy tym obracaniu na boczek zamachnęła się i wylądowała na brzuszku:-)

Piotrek zrobił to samo ale w nocy u nas w łóżku i byłam tak zaspana, że nie wiem czy to było świadomie czy przez przypadek :confused::sorry2:;-)

Jestem bardzo dumna z mojego szkraba, bo był dzisiaj bardzo dzielny na usg. Leżał sobie n aplecach i podziwiał sufit :-D A lekarka stwierdziła, że się czepiam dziecka, jak powiedziałam, że jest często marudny :tak:

gosia strasznie fajny ten wasz Piotruś.

nasz kacperek normalnie wstaje do siedzenia i tak wytrzymuje jakies 20sekund:szok:.

a dzis w nocy postanowił mamie poprzeszkadzac i obudzil sie o 3 z wielkim guganiem. nie mogłam go uciszyc. smiałam sie z niego a on wteyd jeczze bardziej gugał i coraz głośniej.

Szerlock pewnie mialas niezly ubaw w nocy, Olek tez juz sie podnosi w lezaczku do siadania i wcale nie chce sie opierac pleckami, a jak lezy na lozku to nogi do gory podnosi, raczkami sie trzyma spodni i sie podnosi

Ale super że wasze dzieciaczki chcą już siedzieć. Mój ani myśli. Moja mama stwierdziła że jest leń dlatego że ma za dobrze bo noszony i nie musi wstawać.

Szerlok mój tez dziś o 3 po karmieniu sobie gugał chyba z godzinę. (Chyba wymienie jeże na coś innego mniej towarzyskiego).:-D:-D:-D

no tak tylko kacper to mnie juz odzywaczail dawno temu od wstawania w nocy, a tu taki suprise.

ile wasze dzieci spią w dzien? kacper to chyba oszalał. śpi łącznie w dzień maksymalnie godzine. no nic nie mogę bez niego zrobic. we wszystkim musi brać udział czynny.

no tak tylko kacper to mnie juz odzywaczail dawno temu od wstawania w nocy, a tu taki suprise.

ile wasze dzieci spią w dzien? kacper to chyba oszalał. śpi łącznie w dzień maksymalnie godzine. no nic nie mogę bez niego zrobic. we wszystkim musi brać udział czynny.

moj synek wczoraj mial dzien na spanie - jadl a potem spal min 3 h, ale dzisiaj juz odwrotnie - wlasnie zasnal po raz pierwszy od 9, zobacze jak dlugo pospi

pochwalimy sie - moj maly synek ma juz lasek swojego imienia ;-) - NAJSYMNIEJSY (moj maz mowi ze Szymus jest najszymniejszy :-D), na razie jest malutki, ale za kazde wejscie rosnie w nim jeden listek http://najsymniejsy.act4trees.com/
mozecie tez swoim maluszkom zalozyc takie laski (na dole po prawej stronie), a moze zrobimy lasek babyboomowy???

reklama
szerlock- moja zuzia to ostatnio nawet mniej śpi na spacerkach, ona uznaje tylko noc do spania, więc jak siedzę z nią w domu to już w ogóle nie idzie nic zrobić ( no oprócz klikania na bb:-D:-D:-D) bo ona wciąż guga - a w zasadziew WRZESZCZY :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry: poza tym wszystko ogląda raz leży na macie, raz na mnie, raz na leżaczku na wpół lezy-siedzi, raz w łóżeczku leży i wpatruje się w sufit a w przerwach wali kupeczki i siusiale, ale to wszystko nie ma nic wspólnego ze snem:sorry2: maksymalnie pośpi do 1-1,5 godziny w ciągu dnia ...:-D:dry:

Do góry