reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

moze nie uwierzycie, ale mam na to swiadkow... Moi rodzice stali w roznych miejscach a slyszeli to samo co ja. Moj syn zblizajac sie do ulubionej zabawki powiedzial ni mniej ni wiecej, tylko jej nazwe - PILKA :cool2::cool2::cool2:
Szczeki nam opadly :-D Potem jzu powiedziec nie chcial, ale dzielnie pokazywal pilke w ksiazce ktora ogladal.Najpierw bez pytania wskazywal akurat na pilke, a potem jak mu sie powiedzialo "Jasiu, gdzie jest pilka?" to bezblednie ja pokazywal... Pare razy pokazal tez kamien ale to dlatego ze byl okragly...
A jaki zadowolony byl...:sorry::sorry::sorry:

No i cwiczyl z moim tata chodzenie za jedna reke. Chcemy powitac tate samodzielnym chodzeniem - mamy 3,5 tygodnia na cwiczenia...:sorry2:

reklama
Wiesz Myszko, mysle, ze nie ma co przyspieszać malego - ponoc dzieci same dobrze wiedzą kiedy sa gotowe do raczkowania, wstawania czy chodzenia. Malo tego - jakis doktorek wypowiadal się, ze najlepsze kregosłupy mają dzieci z rodzin..... patologicznych!! Bo z nimi nikt sie nie cacka, nie zajmuje, same muszą się dzwignąć, wstać, zrobić pierwszy krok, a robia to wszystko w odpowiednim dla siebie czasie, co tylko wychodzi im na zdrowie :tak:

krupka- no niby wiem ze nie ma co przyspieszczac, ale rozumiesz sama ze chcialabym zey Jasio wreszcie dobil do zdecydowanej wiekszosci Majatek chodzacych...:zawstydzona/y:

Ależ kochana zuzika :-) Co tam że w oko:-D, ważne są chęci :tak:fajnie to musi wygladać ;-)

A Jasio to chyba piłkarzem zostanie :-) Jestem pod wrazeniem wypowiedzianego słowa :tak: I Myszko... nie przyspieszaj go :dry:po co?? czy naprawdę tylko po to żeby dobił do reszty? a może właśnie on czeka na tatę z tym wielkim osiągnięciem :cool2:

od półtora tygodnia mamy ząb :-D dolna lewa jedynka.

poza tym jesteśmy samodzielne i nie trzymamy mamy za ręke jak chodzimy po dworzu :cool: mama wolałaby czuć tę małą rączkę,ale cóż...

gratulacje dla Zuzi-Matki polki za rozwijanie uczuć wyższych, dla Jasia-przyszłego piłkarza, dla Quintusia-spacerowicza, dla chodzącego Szymka, dla lubiącego porządek Rafałka i dla rozmownego Mikołaja :-D i dla wszystkich,których nie wymienilam oczywiscie też :tak:

Moj syn dzis nauczyl sie wchodzic na kanape i z niej schodzic :tak::tak::tak:

Betka i Kluliczek - brawa dla Waszych dzieci :-)

reklama
Wakacyjne osiągnięcie mojego dziecka - molestowanie koleżanek mniej więcej w swoim wieku. Aż czasem było mi wstyd. Siedzimy na plaży, on widzi jakąś dziewczynkę i leci na nią - przytula i całuje. Oczywiście wszyscy się śmieją tylko biedne dziewczynki jakoś mało zadowolone były. Czasem nawet wywalił je i leciał prosto na nie....

Do góry