reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Gratulujemy Majeczce! może ino jakimś kobiecym kierowcą Formuły 1 zostanie nasza pannica?:-):tak:

reklama
Krupko gratulacje za picie z bidona :tak:

ewitka ale musialo to super wygladac takie jedzenie na stojaka :-D

Nato- gratulacje dla formuły :-) Nasz też tak robi i faktycznie przesmiesznei to wyglada :-D choc ostatnio robi brum brum juz bez palca :tak:

No a takto raczej bez zmian, stawianie wieży z klockó, wkładanie i wyjmowanie z pojemnika, a no od jakiegos czasu dopiero siadamy w rozkroku na przeciwko siebie i turlamy dos iebie piłeczkę :-) Czasem mu jeszcze na boki ucieka ale juz kuma o co w turlaniu chodzi :-D No i rozgadany strasznei jest ;-)Czasem mu takie "dorosłe" wyrazy wychodzą choć przeciez przypadkiem to i tak przezabawnie jest :-D

Mój od paluszka zaczął a teraz bez :-D A Quintus odwrotnie :tak: ależ róznorodnosć wśród tych naszych dizeciaków ;-)Każde inne ma sposoby :-D

Jeśli chodzi o nasze osiągnięcia to:
pijemy z bidonu od 9 miesiąca, chodzimy przy mebelkach, robimy kosi kosi łapki, sroczkę, brawo, bijemy mamę po buzi :wściekła/y: wyklócamy się o wszystko :wściekła/y:
a dzisiaj Oliwka chodziła po domku trzymana za jedną rączkę, ale jeszcze dosyć mocno się chwiała :happy:

Gratulujemy maluszkom ich wszystkich osiągnięć :-):-):-)

Janek odbraża się na papa :-). Ładnie robił dopuki nie załapał, że to na wyjście kogoś i przestał. No i slicznie klęka przy szczebelkach łóżeczka. Znalazł już które szczebelki się ruszają do wyjęcia i kombinuje przy nich. Pije z bidoniku sam :-D. I głaszcze Opiska zamiast bić go, może i mame przestanie walić po buzi. Jak to robi to unieruchamiam mu łapkę i mówię "nie wolno, mamusie to boli". Potem znów unieruchamiam i mówię "nie wolno". W końcu mu się to nudzi :-(.

A u nas Quintuś zaczął pełzać do przodu, pełzał we wszystkie inne kierunki a dziś nauczył się w końcu do przodu:tak: narazie po kilka centymetrów ale dzielnie sobie radzi:-) już myślałam że to jest nie do przeskoczenia dla Quintusia a tu taka niespodzianka:-) ja wiem, że to póżno ale cieszy mnie, że tego nie ominął bo znaczyłoby to że tego nie da się zrobić a tak wiemy że może tylko potrzeba mu na wszystko czasu i prób prób i jeszcze raz prób. Jestem z niego dumna no i przestanę wkońcu pełzać po podłodze żeby mu pokazywać teraz zacznę raczkować:-).

reklama
gratulacje dla Quintusia :-)
Jasio tez pelzac w miare umie ale z rackzowania nadal nici, ale jzu przywyklam do mysli ze raczej to ominie i tyle.
Calkiem dobrze sobie radzi ze stawianiem krokow jak sie go trzyma za obie rece (ale do tego musi byc facet - ja nie mam sily :baffled:)
Ladnie kleka przy meblach - nie wiem jak on to robi bez rackzowania - jakos tak sie potrafi sprytnie przechylic ze nie upada na twarz :sorry2:)
Ladnie robi "pa-pa"
No i "babuje" non stop :-D "mama" mowi jak jest rozzalony albo poplakuje :blink:

krupka - jaki kupilas ten bidon, bo ja juz chodze wokol tematu iles tyogdni i nie umiem sie zdecydowac... :rofl2:

Do góry