reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

joanko to podwójne koło a z dołu ma siedzisko przez dwie dziurki wystawia sie nóżki bobaska i samo dziecko siedzi:) i ma oparcie na plecki pomysłowe i fajne w użyciu:)

gdzie takie mozna kupic?
Marti - nie moge sie meza doprosic zeby szedl z nami a samej nie bardzo mi sie chce z tobolami - na razie skonczylo sie na kupnie 3!!! opakowan pieluch do plywania i kart wstepu do sng - musze byc b. stanowcza

reklama
to ja tez sięp pochwale, choc kapcerek nie raczkuje jeszcze( gaal nie martw sie, dzieci raczkuja dopiero 8-10miesiacu, a te co predzej to po prostu perszingi:)), stoi ładnie, ale nie chce spręzynkowac. a najbardziej zabawne to to jak śmiesznie bije brawo. potrafi tez zrobic tygrysa, zwłaszcza wtedy gdy ma sie bawić sam. nauczyłam go jak robi tygrys, gdy dostał wielkiego tygrysa na świeta i od tej pory mowie kacperek jak robi tygrys, a on "łał". jeszcze robi wśckiełego kacperka, czyli marszczy nos i sapie:). poza tym rano daje czesc, a potem to juz piątki przybija. a i wobec tego, ze mowi także dzidzia, a nadal nie chce mowic mama to go nauczyłam, mowic aga:), ale on mowi gaga:-D. takzę z tego wszystiego sie strasznie ciesze, ale włanie z jedej strony chciałabym zeby juz raczkował, a z drugiej lepiej zeby jeszcze nie, bo wiadomo, ze wtedy to juz oczy nie tylko dookoła głowy:-D:tak: tak czy inaczej troche nie moge sie doczekac raczkowania o ile bedzie raczkował.

u nas tez opbica ale dlatego ze jak sie mały rozpedza pełzajac (np do zabawki) to czasem nie zuwazy przeszkody i bec głowa.
Wojtek stoi na nózkach ale podtrzymywany pod paszki i kleka na kolankach i wyprostowanych raczkach i sie giba - ale tylko przy yklaskaniu i mówieniu brawo brawo

my tez mamy w planach wybrac sie z chlopakami na basen, ale, ze maz wlasciwie calymi dniami w pracy, a sama z dwojka to na pewno nie dam rady i bym sie bala, za duza odpowiedzialnosc, to przekladamy termin z dnia na dzien, a rwaczej weekendu na weekend. Zawsze cos wypadnie. Mam nadzieje, ze wiosna uda nam sie pochodzic w miare regularnie.

gratulkujemy maluszkom nowych umiejetnosci:-):tak:

a teraz pochwale sie i ja, Sönke od wczoraj podejmuje pierwsze, dosc nieudolne proby raczkowania, ale sie juz przemieszcza,. chociaz dzisiaj chyba zapomnial, jak tego dokonal:-D natomiast max powtarza calymi dniami mamamamamamamamam, pewnie nie zdaje sobie ejszcze sprawy, ze to ja, ale cieszy to niesamowicie:-):tak:

reklama
Aniu Kasia nie pamięta gdzie i za ile to koło kupiła bo ona ma je od 1 dzidziusia czyli 5 lat bo tyle ma Dawidek, ale widzę że Myszka znalazła koła i te pierwsze wydaje mi że jest takie same jak to co Maja w nim pływała tylko mniej kolorowe.

Do góry