reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze styczniowe brzusie

Juhuuuuu! spadający bombel na choryzoncie

• Wszystkich głosujących
    6
moze nie bedzie tak zle jakie beda takie beda dzidiza najwazniejszy :)
Karola pierwsze dziecko rodzilas naturalnie czy cc?

reklama
Nie straszę - na prawdę. Może sie juz nie będe odzywac bo ktos bedzie miał za złe, ale pogadamy w styczniu.

A rodziłam naturalnie - przez 14 godzin, ale prawie nie bolało

karola mow mow kazde rady mile widziane ,a kto nie chce sluchac czy czytac niech nie czyta :)
Ups 14 godzin to ladny wynik :(
Ale wazne ze wszsytko ok i kawaler juz jak ta lala:)

Sylwia, Dzioobek dziękuję za słowa otuchy, jesteście wspaniałe dziewczyny :) No ja mam nadzieję ogromną że niedługo nadrobię te kilogramy, bo brzuszek rośnie, a na wadze cisza... Fakt na początku ciąży schudłam 2 kilo ale nie miałam mdłości ani nie wymiotowałam, jednak szybko je nadrobiłam i tyle... :( Postanowiłam się nie zamartwiać, bo to poprostu nie ma sensu nic tym nie zmienię przecież... Ja też wcinam dużo owoców, szczególnie pomarańcze i mandarynki.. mmm yami :) Mnie na słodkie też nie ciągnie i też słyszałam że na "chłopca"... zobaczymy dziewczyny ;D

bunia oj kochana nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś :) dziękuję :)

Dzioobek to stosuj się do zaleceń lekarza ;D my Cię tu przypilnujemy ;) życzę duuużo zdrówka :)
Majtusie suuuper !!! Ja akurat tego typu nie spotkałam, ale też specjalnie nie szukałam ::) Ja dzisiaj kupiłam sobie spodnie ciążowe ( z pasem), poprostu super wygodne i... ładne ( moim zdaniem ::) )

Kasiu super że znasz już płeć maleństwa :) i gratuluję że dziewczynka ;D ja też bardzo bym chciała dziewczynkę ale wszystkie znaki na niebie ;) mówią mi że będzie synuś, no i też się cieszę, bo wkońcu najważniejsze zdrowie maleństwa, a nie płeć skoro tak samo będziemy je kochać ;D

Z balonikami to ja nie mam problemy, przed ciążą były malutkie (tzn. tak jak pisała "Dzioobek") a teraz są wkońcu większe ;) hahaha :) mam nadzieję że jeszcze urosną :laugh: :laugh: :laugh:
kasiu faceci zawsze są zadowoleni jak cycuszki się powiększają ;) mój też zachwycony i już mi zabrania karmić przy kimś ;) Mnie nie bolą, ale to znak że nie rosną :( O nieee ;) hihihi

Karola7 jeśli chodzi o mnie to się cieszę że urosną ;D ale faktycznie współczuję tym co chciałyby juz zatrzymać ten proces... mmm... ciekawa jestem jak ja przeżyję poród... czasem jak zaczynam o tym myśleć to się boję :( ale jak pomyślę że będziemy mieli dzidziusia to odrazu mi miło na serduszku :) żeby tylko wszystko bylo dobrze...

Pozdrawiam serdecznie :-*

Dodeczka musi byc dobrze, ja tez sie boje porodu, ale obiecalam sobie ze w 9 miesiacu bede sie martwic,a jak sie zacznie to juz nie ma odwrotu :)Buziaki

Dodeczka co do karmienia przy świadkach to mąż pewnie zmieni zdanie jak maluszek zacznie płakac w jakimś dziwnym miejscu np. w sklepie. Ostatnio czesto widuje panie w supermarketach karmiące piersią. Jedna to nawet chodziła po sklepie z maluszkiem przy piersi - super widok

Przeciez nie ma sie czego wstydzic tak mi sie wydaje, to jest wrecz cos milego, ale spotkalam sie z ludzmi ktorzy reaguja oburzeniem

A ja tak bardzo chcialabym rodzic naturalnie a cc to takie wszystko przygotowane i wogole a chcialabym tak o siedziec wieczorkiem z mezem przy tv i nagle o kochanie odeszly mi wody czas do szpitala :)
Wiem ze to rzadko kiedy tak jestale tak mi sie podoba tak filmowo a ja to taka romantyczka hihihih :)
w moim przypadku bedzie kochanie dostalam skierowanie do szpitala na wtedy a wtedy czas do szpitala :) ale co tam dzidiza najwazniejsza:)
co do karmienia piersia w miejscach publicznych nie przeszkadza mi to ale nie jestem za tym bardziej ze sa w supermarketach ponieszczenia dla mamus :)
ale kazdy robi jak uwaza .ja niewiem czy bym sie odwazyla na srodku pasazu karmic dzidziolka ale moze niewiem :)
Wszsytko zalezy od sytuacji .

reklama
Dzioobek najwazniejsze zeby wszystko bylo oki i niewazne jak czasami nie ma przeciwskazan do normalnego porodu, a tu w ostatniej chwili okazuje sie ze trzeba robic cc. POzdrawiam

Do góry