reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZE SKARBUSIE :)

ja w ogole pierwszy raz slyszalam o wadze mojego dziecka dzisiaj!
nie wiem czy ten poprzedni lekarza nie mial takiego sprzetu czy mu sie nie chcialo mowic........
ale kurcze, sumka, niezle te dzieciaczki rosna
cos czuje, ze ten moj maly dobije do 4kg, u nas wszystkie dzieci takie byly!
a glowke chlopak trzyma gdzies przy mojej watrobie, na dole ma tylek, a stopki oczywiscie kolo glowy ;D
ma jeszcze troche czasu, zeby sie przekrecic :D

reklama
Wiecie co - moja kuzynka urodziła chłopaka 4350g a dziewczynkę (moja chrześniaczka) 4950...bez cc - pozostawiam to bez komentarza :(
tzn. mam nadzieje że mój maluch taki nie będzie bo w sumie nie jest to aż tak bliska rodzina a poza tym ona podejrzewa że mogło to być coś związanego z cukrzycą ciężarnych - bo to nie jest normalna waga....ale co najdziwniejsze - profil cukrzycowy miała idealny i lekarz nic nie stwierdził.

A powiedzcie jak przebiega to badanie z glukozą - czy po wypiciu tego świństwa trzeba ileś odczekać? ile? bo musze wiedzieć jak duże spóźnienie do pracy zaplanować :) no i czy to nie wpływa jakoś źle na samopoczucie? ale glukoza chyba nie, bo kiedyś miałam badanie na prolaktyne robione po wzięciu tabletki i potem pojechałam do pracy i zasypiałam - dosłownie!! już się babki martwiły co ze mną - czy lekarza nie wzywać!!

Basiu ta glukoza to tylko cukier i moze cie mdlic najwyzej jak po zjedzeniu duzej ilosci slodyczy ale zaraz po badaniu mozesz zagryzc czym chcesz nawet sledziem ;) i wszystko bedzie O.K. ;D

AneczkaK pisze:
Rusalko co to za obijanie sie? gdzie Twoja Klaudysia? tak zareklamowalas i nic nie pokazujesz  ::) ;)
Pamiętam AneczkoK- by wkleić fotki mojej Małej- ale skaner mam odlaczony i przypominam sobie o tym wówczas, gdy komp jest już włączony..no i powtarzam- OKi - następnym razem ::) ..w pracy nie mam takiej mozliwosci, ale jak tylko wrócę (i nie zasne tak szybko jak wczoraj), to wkleję fotke...oj- zapomniałam- DZIEWCZYNKI DZIŚ SĄ WALENTYNKI!!!!
- my z tatusiem Klaudysi standardowo- idziemy do kina- potem na kolacyjkę ::)..wiec fotka Klaudysi na jutro ::)

Odnosnie wagi..a nawet bardziej długości - to moje Malenkie ma długie kosci udowe ;) (tatuś mówi, ze po mamusi- ale sam szkitek nie ma krótkich-199 cm wzrostu :D - i sporo tez wazyla- bo jakoś 0,5 kg..ciekawe ile teraz??- to było 2 tyg temu ::)

Basiu - badanie krzywej cukrowej zależy od tego, ile świństwa każą Ci pić. Jeśli 50g, to pobiera się krew przed wypiciem paskudztwa i następne badanie po godzinie od ostatniego łyczka. Jeśli musisz pić 75g, to pobierają krew 3 razy: 1 przed, 1 po godzinie i raz po 2. Glukoza będzie strawniejsza, jeśli wciśniesz pół cytryny do środka - mnbie pielęgniarka sama wcisnęła, nawet nie proszona, więc najwyraźniej przeciwskazań nie ma. Jeść możesz dopiero po ostatnim pobraniu krwi, ale pić wodę możesz cały czas - w dowolnej ilości. Przydaje się, żeby przepłukać usta po ulipku... Powodzenia!!!

Klamko - piękniunia ta Twoja córeczka!!!!- czy juz poznajecie do kogo podobna?? :D - fajowe zdjęcie..my takich nie mamy niestety :-[

My kisimy się w pracy..a czas nam się dziś dłuuuży :p

reklama
klamko cudowna dziewczynka moj kacperek komna mnie z calej swojej sily tak mi sie wydaje jak tylko zobaczylam zdjecie mojemu synowi tez sie podoba :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry