reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Właśnie wróciłam od lekarza. Znajoma mi dała namiar na panią doktor zadzwoniłam i kobieta zgodziła sie na wizyte prywatną. Pojechalyśmy i okazało się, że miałysmy duże szczęscie ,że w ogóle odebrała ten telefon ,bo mowiła ,że rzadko przyjmuje tak prywatnie w domu. Ale bardzo miła kobieta zbadała Olkę no i niestety ma zapalenie oskrzeli:szok:.
To teraz tamtemu pacanowi niewiem co bym mogla zrobic , on powiedział , ze on nic nie słyszy:wściekła/y:. Jeszcze na poczatku twierdził , że on antybiotyku by nie dawał bo narazie nie ma po co , dopiero pozniej zmienił zdanie.

Pytałam o ten były diphergam i ona twierdzi, że jedni przepisuja drudzy nie. Ogólnie jest stosowany w pediatrii ale w maly dawkach.

Mamy teraz zapisane zastrzyki Biodacyne bo Ola wymiotuje bo doustnym. Niestety zastrzyki dość blesne ale raz dziennie. Płakała mocno ale co zrobić przynajmniej wiem ,że otrzyma całą dawkę leku.
A za wizyte zapłaciłam 30 zł byłam bardzo zdziwiona tą cena bo normalnie kwoty zaczynaja się od 50-60 wzwyż.

reklama
Edyta dobrze, że się wszystko wyjaśniło. A zastrzyki na pewno szybciej pomogą - choć niestety bolesne.
Jesli zaś chodzi o zapalenie oskrzeli to u małych dzieci często raz że trudno wysłuchać a dwa to w ciągu kilku godzin potrafi sie zmienić - więc może rzeczywiście tamten lekarz nic nie słyszał.

kozica super ze z malutkim lepiej ;-)
edyta no widzisz jaki traf, przynajmniej teraz wszystko jasne, biedna Olenka troche sie nacierpi, ale zastrzyki szybciutko zdzialają cuda, zdroweczka dla malej ;-)

Ostatnia edycja:
Edyta to teraz trzymaj sie tego lekarza , w razie potrzeby masz już kontakt:tak: zdrówka dla małej:tak:
U nas dziś już nie ma kataru i mam nadzieje, że tak już zostanie:tak:ale dziś na noc dam jeszcze Ketotifen.

Edyta-No to super że się wyjaśniło.U nas było podobnie w południe lekarka nic nie słyszała i tylko gardełko było zaatakowane a wieczorem już oskrzela.Tak jak Madziara mówi u dzieci szybko się to zmienia.Szkoda że biedulka musi te zastrzyki brać,ale przynajmniej masz pewność że lek jest podany w całości.
Kozica-Super że z Kubusiem już lepiej.

Wszystkim bąbelkom życzymy zdrówka.

Dziewczyny,ratujcie.Wiki dzus dostala gorączki dosyc wysokiej,co moge jej dac na zbicie?,zupelnie sie nie orientuje.Pewnie bede dzwonić po lekarza,ale doradzcie prosze.

syska ja zawsze na zbicie temeratury dawałam Paracetamol a dokładnie Calpol, mozesz tez zrobic chłodzące okłady, ale nie zwlekaj z lekarzem, ciekawe od czego taki nagly skok temperatury ? koniecznie napisz pozniej jak po wizycie u lekarza .zdroweczka dla malej :tak:

jejku ale tu pustki dzisiaj, pewnie macie śliczną pogodę, to co tam będziecie w domku przed kompem siedziec, nie pytajcie jak z pogoda u nas, bo skoro tu siedzę, to chyba wszystko jasne ...;-)

Dzieki za odpowiedzi.Maz juz pojechal po ibufen,do lekarza sie oczywiscie nie moge dodzwonic.Nic jej nie jest oprocz tego,ze ma goraczke wysoka,jeszcze nigdy nie miala temperatury,a chorowala nie raz.Czekamy i zobaczymy co bedzie.

reklama
co do zimnych okładow o chcialam robic,ale mała krzyczy w niebogłosy i ściaga z czoła niestety.Może temperatura przez ząbkowanie,wiki wlasnie wychodza tylne zęby,ale ma juz 10 zębów,wczesniej zegos takiego nie bylo,zobaczymy.

Do góry