reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dziś tak smutny dzień z powodu pogrzebu.....nie chce mi się nic pisać tylko sobie poczytam :-(

Śpij spokojnie Majeczko
[*]
[*]
[*]

reklama
Zgadzam się z Tobą Kozica smutny to dzień
tez przesyłam światełko dla Majeczki (*)(*)(*)
niech śpi spokojnie u aniołków...:sad:

tomola ja nie mam problemu, bo mlody 100% butelkowy i to od urodzenia :sorry2:
wiec ja wychodze do pracy mlody sobie spi do 8 i dopiero wtedy wcina sniadanko.
mrozik ;-) my tez mamy szlaban na kaszke dopoki mlody nie bedzie chodzil, zadnych biszkoptow i innych ciasteczek do 10 miesiaca ;-)

dziewczyny ja tak z innej beczki. Moja Karola ma trochę płaską głowkę z prawej strony. I myslałam ,ze trochę jej sie wyrówna ale dalej ma taką krzywa :(czy to ju
z tak zostanie :(?

Fiolka - nie mam pojęcia, a pytałaś pediatrę?
Czy ty masz jeszcze starsze dziecko? bo tak widzę jakiegoś chyba chłopczyka u ciebie w profilu :-p?

mrozik jak była u lekarza to pow.,ze to tak nie widac i włosy zasłonia:( ona ogólnie podchodzi olewajaco do dzieci taka jest niestety w przychodni dr.
A tem chłopczyk to 5 letni bratanek i mój chrześniak:D Trochę żałuje ,że nie zaszłam wcześniej w ciązy teraz miał abym 2 :)
a tak an marginesie to jak się czujesz nic cię nie boli , jesteś na diecie??

Fiolka my walczymy z lekką spłaszczoną główką małego i też z prawej strony. Pani pediatra powiedziała że mamy o tą poprawe walczyć bo to jeszcze może sie wyrównać ale tak za 2 m-ce to już będzie trudniej. Dlatego my podłożyliśmy małemu pod materac grubą książke (literature polską :-D) i jak go kłade do łóżeczka to ma spadek i od razu głowa leci mu na właściwą strone :tak: ostatnio na wizycie pediatra mówiła ze jest coraz lepiej co mnie cieszy :-) a Madziara pisała kiedyś że jej Nikodem ma płaską główke z tyłu bo leży na wznak.

Zgadza się Nikodem ma płaska główkę z tyłu. Lezy już więcej na boczkach ale na razie nie zauważyłam zbytniej poprawy.
Byłam z nim na osłuchaniu i lekarz powiedział, że na oskrzelach słychać poprawę. Zastrzyki nadal utrzymujemy i kolejna wizyta w poniedziałek.

co do ksztaltu glowki, to krzys zaraz po urodzeniu mial tyl glowki bardzo spiczasty,z profilu wygladalo to jak przewrocone do tylu jajko( bylo to wynikiem ulozenia posladkowego i zablokowaniem sie glowki pod moimi zebrami)i bardzo utrudnialo maluszkowi spanie i lezenie z glowka na wprost, w okolicach skroni mial nawet takie wgniecenia od moich zeber...co prawda nikt tego w szpitalu nie mowil glosno, ale ja balam sie czy ten ucisk nie bedzie mial wplywu na jego rozwoj umyslowy:-( bo to nigdy nie wiadomo:-( wiele lez wylalam z tego powodu:-(
na szczescie juz mu sie glowka ladnie ulozyla jest calkiem ksztaltna i maly rozwija sie tak jak powinien, ;-)

reklama
WItajcie dziewczyny, bardzo ale to bardzo dlugo mnie tu nie było.....Napisze w skrócie co u nas.
No więc, nie karmie już piersią, miałam mało pokarmu, Zuzia była ciągle nienajedzona wiec przestawiłam ją na mleko modyfikowane. Pozatym Zuziulek je kaszki, zupki i obiadki gerbera, pije soczki bobofrut i herbatki hipp, wcina ziemiaczki z gotowanym mieskiem albo z rosołkiem, i sama je biszkopciki, z owoców na razie tylko jabluszka.
I co najwazniejsze sama juz siedzi. Z każdym dniem coraz wiecej umie i daje nam coraz wiecej radosci.... nie myslalam ze dziecko to taka "fajna sprawa":-D

Do góry