reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik skoro cie ciagnie to zacznij znowu;-), ja nie cierpialam siatki(przepraszam milosnikow), czesto kiedy musialismy w nia grac na wf-ie robilam sie niedysponowana, ale ze to lubie kosza, skok przez kozla,pewnie dlatego jezdze konno:-D:-p

No wlasnie antylopka, maz gra zawodowo??

reklama
U nas się wyjasniło w mierę. Dzisiaj wybierałam się na zrobienie badań. Wczoraj mała dostała plesniawki i zanim poszłam na pobranie krwi to weszłam do pani doktor o okazało się ze jest stan zapalny jamy ustnej. Dostaliśmy nystatyne i antybiotyk. Gorączki już nie ma przynajmniej tak dużej. I badań narazie mamy nie robić bo i tak wyjdzie infekcja. Mała od rana spokojna i nocka w miarę z małą pobódką widocznie ją gardełko bolało.

Biedna Wikusia.Dobrze że się wyjaśniło może w końcu przestanie ją to męczyć.Ile te maluszki muszą się wycierpieć.
I tak są bardzo dzielne kochane szkraby.

Laura, niezły sposób na zaśnięcie hehe. Może w razie czego coś wypróbuję w tym stylu. Dziś na szczęście zasnął od razu po kąpieli, ale za to nawet mleczka nie wypił całego.
Luxik, u nas to nie wiem czy to od zębów, bo już długo czas cisza, mamy dwa ząbki od ponad prawie dwóch miesięcy i nic się nie dzieje nowego:baffled:. A propo siatkówki szkolnej - ja tez jej nie cierpiałam i kombinowalam ile wlezie żeby nie grać.
Acha, niestety, jeszcze wczoraj współczułam waszym chorowitkom a dziś my wylądowaliśmy u lekarza. Bartuś od kilku dni leciutko kaszlał, ale góra dwa razy dziennie i żadnych innych objawów, wesoły, apetyt miał, wszystko ok. No ale skoro to parę dni trwało to dziś poszłam i okazało sie, że mały ma chore gardełko. Dostaliśmy 3 rodzaje syropów- w tym Eurespal. O rety, jak ja nie cierpię podawać malemu lekarstw. NO ale jak trzeba to trzeba.

No wiec niestety wynik bedzie dopiero na wizycie-14 lipca:wściekła/y:bo doktor ma urlop:baffled:nie chcieli mi wydac wydruku EKG:no:wiec musze czekac:crazy:
U nas tez nocki paskudne i juz naprawde brakuje mi pomysłów:-(
Luxik-witamy po przerwie:-p
Mrozik-no to pięknie:nerd:jednak intuicja mamusi najlepsza:-)
Kama
-u nas podawanie Ibufenu to koszmar,musimy trzymac Adasia we dwójke a i tak czasem wypluje:baffled:syrop jakos przechodzi:tak:

Adas ostatnio nauczyl sie dawac buziaki:-Djak sie go poprosi to od razu daje:-)czasem jak sie bawimy a on tak podejdzie i chce dac buziaka w policzek-oczywiscie otwarta buzia-to mnie rozczula:sorry:taki słodziak kochany:tak:piłeczka to ulubiona zabawka od jakiegos czasu:tak:

wiki dobrze ze sie wyjasniło niepewnosc jest najgorsza:baffled:duzo zdrowka:-)

kama dla Bartusia całusy oby szybko zdrowiał:tak:Kurcze co te chorobska przez kompa przechodza:baffled:

Piotrek ma ciagle zawalony nos:baffled:naszczescie spi dobrze ale glutki musze odciagac pare razy dziennie...a zebole u gory to tak przeswituja ze szok:szok:codziennie sprawdzam czy juz sie nie przebiły:-p

Kira u nas piłki tez na topie:-)szczegolnie sie rajcuje jak bierzemy go pod paszki i tak rozbujamy nogi ze sam w powietrzu kopie piłke hehe

Aaa i chcialam sie pochwalic ze dzis zdalam prawko...drugie podejscie okazalo sie szczesliwe....:-)

Natalia gratuluję pozazdrościć ;-)
Kira miesiąc czekania le wiesz co myślę że jeśli by coś było nie tak to by inaczej reagowali więc musisz mieć dobre myśli

Natalia-Ogromne gratulacje.
Kira-Myślę że Wiki ma rację jakby było coś nie tak to by nie czekali tak długo.
Kama-Zdrówka dla Bartusia

Ala też rozdaje buziaki na prawo i lewo.Masz rację Kira to takie słodkie.

Natalia tak skromnie sie pochwalilas, na samym dole malymi literkami:-D GRATULACJE!!!

Kira
no to cie zalatwili, nie rozumiem tylko dlaczego musisz czekac , przeciez normalnie to powinnien cie wziac jakis inny zastepczy lekarz:confused:, i do tego dziwne tez ze nie chca ci wydac wydruku, to jakby na sile chcieli zebys kozystala z ich uslug, dziwne to wszystko:no: Wspolczuje nerwow.

Kama bol od zebow nie oznacza ze odrazu wyjda, tak mi lekarz wytlumaczyl, moze bolec, draznic i przerwa, bolec i przerwa i tak poki sie nie przebija.

Widac ze do paczki chorowitkow dolaczaja nowi czlonkowie, niedobrze:-(, duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow

reklama
Kira:szok::szok::szok:czy oni oszaleli:no:miesiac czekania:baffled: prywatnie za grosze zrobisz i z opisem od reki, ja bym nie czekala tyle, swoja droga w poradniach szpitalnych to chyba zawsze tak jest, ze daja po kilku minutach badanie z opisem, czy sie myle???
Duzo zdrowka dla chorujacych maluszkow:tak:
My wczoraj wieczorkiem wybralismy sie w podroz i juz jestesmy u dziadkow:-D 4 godziny w samochodzie bo drogi remontuja:wściekła/y:ale mlody zasnal na 2h na szczescie a potem jak sie o 22 obudzil to poszedl spac dopiero o 24:baffled:a przed 7 juz na nogach:-pa teraz juz padl...

Do góry