reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
fiolka nawet nie wiesz jak bym chciała hehe ale to dopiero za jakies dwa lata...chce w Bydgoszczy skończyc najpierw technika farmacji;-)(pozatym w Byd mamy wieksza pomoc przy Piotrku)a potem zobaczymy:-D

fiolka widze ze nie tylko ja mam problem z samotnymi spacerami:-(ale juz niedlugo nasze maluchy beda na tyle duze ze bedzie chociaz z kim pogadac:-Dbedzie 1000 pytan do...:tak:
za nami w miare przyzwoita noc, troche placzu kolo 5 (brzuch:wściekła/y:) i ostatecznie placz o 9.30 bo sie glodny obudzil a ja jeszcze spalam:zawstydzona/y:
teraz tez juz spi:confused:
wczoraj z niewielkimi przerwami spal od 12 do 18, Wasze dzieci tez tyle spia???:cool2:

Adaś prawie wcale nie śpi w dzien:no:chyba ze na spacerze,a w domu to jest pare dzremek po 10-15 min i tyle:baffled:
A ja mam problem i prawde mówiac mam juz dość.Adas jest non stop głodny,czasem zje z cyca i płacze okropnie,tak że mu broda lata-on tak płacze z głodu-a ja juz nic nie mam w tych piersiach a oprócz tego przez to że ciągle wisi na cycu to bola mnie brodawki,i kazde przystawianie to horror:no::-(Nie wiem juz co mam robic-pije hektolitry wody,bawarke,herbatki mlekopędne,jem wartościowe produkty a mleka jakby coraz mniej:hmm::frown:albo jest ono po prostu zbyt mało wartościowe i dlatego smyk sie nie najada:-(mam ogromne wyrzuty sumienia,bo wydaje mi sie że go głodze-dostaje raz dziennie butle mieszanki i jest spokój na dłuższy czas-a jak samego cyca to i co 15 min domaga sie jedzenia:no:Szczerze mam juz dosc bo jestem bezsilna....

Kira nie martw sie moze to chwilowe:-(
Nie mozesz miec wyrzutow sumienia bo przeciez go przystawiasz do cyca a nie zostawiasz placzacego tak po prostu. Poczekaj moze to czeste przystawianie pobudzi laktacje:tak:ja karmie od poczatku butelka wiec i tak Cie podziwiam za cierpliwosc. Jakie mleczko dajesz z butelki?
Ja mam problem bo moj Karol zje troche i wypluwa smoczek wiec tez sie musze nagimnastykowal zeby cos zjadl, jak widac kazdy dzieciak inny i inne ma potrzeby:-)

KIra,życzę dużo cierpliwości. Ja karmię butlą,więc nie mam takich problemów.Ale są zaś inne:-(.Wczoraj byliśmy u pediatry,żeby zaszczepić mała drugi raz.Okazało sie,ze mała nie trzyma główki tak,jak powinno dziecko trzymiesięczne:-(.Czekamy na wizytę u neurologa, na razie pozostaje czekać.Stres i strach mnie po prostu zżera.Wizyta dopiero 5 listopada,nie wiem jak wytrzymam tyle czasu. Być może uda nam się znależć jakiegoś neurologa, przyjmującego prywatnie,który ustali nam wizytę wcześniej.Oczywiście mała nie została zaszczepiona, szczepienie zostało odroczone do czasu wizyty u neurologa:-(

Karola niby masz racje ale i tak mi z tym źle:-(daje bebiko,ale ostatnio nie bylo i kupilam Humane-tez jest ok.A z jedzeniem u nas problemu nie ma,zawsze chetnie zje:blink:
Niby częste przystawianie bobudza ale chyba nie u mnie-i nic juz chyba jej nie pobudzi:no:a naprawde niewiele sie naprodukuje przez 15 min:-(
A może Karolkowi nie odpowiada smoczek?Moja kolezanka tak miala-zmienila butle i bylo ok:tak:

Kira to chyba nie smoczek jednak bo ma 3 rodzaje a nawe 4 ale z Awentu wogole nie chce pic wiec odpada:-D on chyba tak ma i juz je po 70 ale czesto. czasem zje tylko 40 ale co zrobic, przybiera prawidlowo i to jest wazne:-)
Obudzilam Karola i zanim sie obejrzalam znow mi zasnal:zawstydzona/y:

Syska może to nic poważnego,trzymam kciuki za wizyte-będzie dobrze:tak:
Karola,to najważniejsze ze dobrze przybiera:tak:Adaś jak je butle to zjada zawsze 120:szok:jak bróbuje go oszukac i daje mniej to płacze:dry:cwaniak...:-p

reklama
Kira u nas bylo podobnie przez jakis czas, maly plakal a ja zalamywalam rece, potem sie to uregulowalo, piersi przechodza czasami takie fazy, kiedy musza produkowac wiecej, maly je coraz wiecej i czasami piersi nie zdaza naprodukowac.
Niedobrze ze przystawiasz malego do cycka co 15 min!!wtedy nie nauczy sie jesc , spac i funkcjonowac regularnie-tak mi lekarz powiedzial.
Pierwszy okres od narodzin przystawiamy malego kiedy chce , ale potem musimy powoli uczyc systematycznosci. U mnie sie zmienilo od kiedy sciagam pokarm,niestety maly ma problemy z cyckiem ,kiedy pije lyka ochlapy powietrza, wiec musze sciagac pokarm i zageszczac , bo przy okazji malemu sie ulewalo.
Teraz po odciagnieciu przystawiam malego do cycka a potem daje mu butelke, super sie wszystko uregulowalo.Przez to sypia czasami po 6 godzin bo najada sie za wszystkie czasy, no i kolki nie ma juz tak czesto i wogole caly czas sie cieszy:-)
Choc przyznam wam sie kobitki ze wolalbym tylko cyckiem go karmic, ale niestety.Pocieszam sie ze tak czy siak pije mleko mamy , a to najwazniejsze.

Sprobuj Kira tak jak mi lekarz poradzil, nic na tym nie starcisz, a moze akurat wam to pomoze??Daj mu raz pozadnie sie najesc to potem piersi przez ten czas zdaza naprodukowac.Moj maly je czasami 160 ml.Wtedy 6 godzin potrafi przespac, a czasami 120 mu wystarczy.

Do góry