reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Raabit jaka miła niespodzianka Witaj:-)

Ja myje włoski Piotrkowi przy każdej kąpieli mydełkiem:tak:

NataK ja miałam pozyczone turystyczne ale nie chciał w nim spać takie jakies za miekkie bylo i przyciasne hhee:-pDlatego spi my razem:sorry2:ale nie za bardzo mi to odpowiada :baffled:no cóż naszczescie za poltora miesiaca wszystko wroci do normy:-)

reklama
Hej dziewczyny:-)
Niewiem co jest grane u nas, bo trzecia noc z rzędu a Ola budzi się ok 1-2 w nocy już wyspana i nie chce spać:wściekła/y::angry: W pierwszy dzien myslałam, że to tylko taki przypadek ale przedwczoraj do samo i wczoraj znów . No i tak nie śpi z 2 godziny to poprostu oszaleć można. Ja biore ja do łóżka na cyca a ona szleje i chce się bawić. Mało ,że mnie tarmosi to dziś w nocy usiadła i tausiowi wchodziła na plecy i ciągła go za włosy. Coś mi się wydaje ze albo coś jest nie tak albo ona wymusza zeby ja zabrać. Bo był okres że ona budziła się ok 1 kladłam ją do łózeczka i spała do 4-5 i wtedy juz spała z nami do rana. Teraz chyba na maxa kombinuje żeby spać z nami.Oj muszę nad nią popracować.

Kurcze moja Wiki od samego początku śpi w łóżeczku ma swój pokoik ale śpi u nas w sypialce bo tak mogłabym jej nie słyszec w nocy
Natalia85 nie boisz sie ze Piotruś się przyzwyczai i ppóźniej nie będzie chciał sam spać tak było w przypadku mojej znajomej marta spała z nimi a teraz ma 3 lata i w nocy jeszcze potrafi do nich przyjść

edyta80 miałam to samo tylko że ja jej do łóżka nie brałam ja w ciągu dnia wyeliminowałam jedno spanie śpi od 13 do 15 i póxniej już staram się ją wymęczyć tak że po kąpaniu butla i pada do rana no z wyjątkiem okresu ząbkowego bo w nocy marudzi czasami ale jak ją przytule do podusi to spi dalej

wiki nie boje sie ze sie przyzwyczai do spania ze mna bo to jest tak że ja nie zasypiam z nim...klade go o 19 przymykam dzrwi od pokoju on zazwyczaj pogramoli sie troche i zasypia sam...ja klade sie kolo niego ok 22 i on tego nawet nie zauwaza bo spi...w nocy tylko pobudka na butle i tyle...pozatym mamy wielkie łoże i tak sie składa że Piotrek śpi miedzy pufami bardzie na górze a ja w jego noagach hehe:-p:-D

Zreszta juz byla taka sytuacja że bylam 4 tyg u mamy i Piotrek spal ze mna po powrocie bylo ok

natalia 85 no tak ja zapomnialam, ze ty jeszcze u mamy jestes :zawstydzona/y: stad to spanie w jednym lozku
edyta 80 u nas to samo, kiedy przenoszę małego z parteru na pietro do sypialni, oczywiscie przebudza sie i jest pelen energii, zaczepia, gaworzy i ani mysli o spaniu, klade go do lozeczka i nie zwracam uwagi, po 15 minutach zazwyczaj sie znudzi i zasypia :tak:

Tomola-ja myje włoski codziennie:tak:bo i tak moczą sie jak Adas tak chlapie:tak:
Edyta-mam to samo od 2-3 nocy:szok:nie wiem co jest:no:budzi sie kolo 2,i od razu siada a jak mnie uslyszy albo zobaczy to wstaje:baffled:poloze go dam mleko,wypije,siada i zaczyna spiewac:baffled:jak wezme go do siebie,polezy chile i zaczyna wyc:baffled:nie mam juz pomyslu,on potrafi tak godzine...:dry:

moja Wiki tez miała takie pobudki, jakieś 3 tygodnie temu. Kilka dni sie budziła około 1 i nie chciała spać. potrafiła sobie opowiadać do 3, potem jadła i zasypiała. Samo jej to przeszło.

Alunia tez od poczatku śpi w swoim łóżeczku i jak na razie jest OK.
Ja tzn.Mąż myje Aluni włoski (raczej główkę bo włosów mało)co dzień.To już taki zwyczaj że tatuś kąpie córunię.

reklama
Moja Wiki tez miała tak nawet chyba wcześniej pisalam 4 dni a raczej nocki tak było i zupełnie identycznie jak pisala Kira najpierw siadała jak mnie zobaczyła wołała mama albo e i zaczynała płakać ja jej zmieniłam pieluche daalm jeść i zaczynałam ją prytulać i kołysac na rękach ale w moim przypadku zasypiała:happy:

Do góry