reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

my po szczepieniu, maly jak zwykle sie nim nie przejal:-Ddzis byla juz 1 dawka na pneumokoki:tak: jakas fajna lekarka byla akurat i Karol byl caly szczesliwy:-Dstwierdzila, ze super sie rozwija, jest strasznie bystry i ruchliwy.zapytalam czy sa gdzies te jego zeby??? a ona przejechala lopatka i byly 2 wyrazne zgrzyty na dole, stwierdzila, ze sa tuz pod dziaselkiem - w koncu :-D jak slychac to moze wreszcie sie ukaza:-D
maly jakis marudny dzis, chyba po tym szczepieniu:baffled:i brzuch chyba mu dokucza:dry:
o naszych nieciekawych nockach tez opowiedzialam i ...niestety nocne kolki ktore moga trwac jeszcze ze 2 miesiace i to jest normalne, ze tak dlugo moga sie utrzymywac:tak:wiec juz sie nie musze martwic, ze cos mu jest:tak:i zgadywac co go boli.
kozica teraz oddam go na chwile codziennie a ja bede w pogotowiu i bede do niego zagladac, zeby troszke sie oswoil:tak:a do pracy ide od 1 kwietnia, dobrze pamietalas;-)

reklama
Natalia - czy dobrze widze - będziemiała egzamin na prawo jazdy?
Kozica - w zasadzie to nie wiem. O 12 jakoś strasznie zmęczona byłam, ale przeszło. Chyba się tak nauczyłam już ;)

Czesc dziewczyny, kurcze 2 dni mnie nie byo a tu tyle się wydarzyło... Komp mi się zepsuł i dopiero pod koniec tyg. bede miala pewnie dostep do netu (teraz jestem u siostry).

Dziewczyny napiszcie mi czy ktoras z was szczepiła juz swoje malenstwo przeciwko odrze? I jesli tak to jak Wasze pociechy to zniosly, bo podobno to jedno zgorszych szczepien ...

Gratuluje wszystkim pierwszych zabków... u nas nadal nic :-(

Cześć!

My walczymy z zapaleniem ucha i katarem jest troche lepiej ucho już nieboli tylko katar wciąż jest i niestety do czwartku mamy antybiotyk. Od piątku nigdzie nie wychodzimy bo u nas pogoda kiepska i niewiem kiedy powinnam z nim wyjśc czy jesli ma tylko katar i nie ma temperatury ale bierze antybiotyk to czy moge wziąśc go na krótki spacer?pomóżcie.

Zauważyłam ze piszecie o chodzikach my niekupujemy poczekamy aż mały sam ruszy. Za to zastanawiam sie nad nie jest tanie ale chrzesna chce troche dorzucić i niewiem:
8W1 ROWEREK JEŹDZIK PCHACZ DŹWIĘK i.. OD 4m-ca (316150757) - Aukcje internetowe Allegro
co myślicie?
pozatym musze nadrobić zaległości wszystkich maluszką życze zdrówka
pozdrawiamy!!!:-)

kubala ja dzis byłam z małym na ostatniej szczepionce mamy spokój do 13 roku życia(nie licząc pneumo- i meningokoków)ale nie szczepili go przeciwko odrze:no:to chyba dopiero poźniej:confused:

mrozik zgadza sie mam juz termin egzaminu(szkoda że taki odległy:baffled:) i licze na kciuki wszystkich koleżanek 12 maja:tak::-)

natalka jak Piotrek był przeziebiony to poszłam z nim na spacerek jak odstawił antyb. i jeszcze pokasływał ale leciuto...duzo zdrówka dla twojego maluszka;-)

Natalia chyba nie masz racji, bo szczepienie przeciw odrze jest w kalendarzu podstawowym, i sie szczepi jak dziecko skonczy roczek a do tego ma juz samodzielnei chodzic (nie wiem dlaczego, ale tak nam powiedzieli w przychodni).

Tomola własnie tak napisałam że ten pakiet szczepionek który kończymy teraz nie zawiera szczepionka przeciw odrze..:no:.beda szczepic jak bedzie miał 13 miesiecy...nie pisałam że wogóle nie ma takiej szczepionki;-)

kubala pytała czy któras z nas szczepiła więc pisałam że to potem:tak:

Aaa miałam sie jeszcze spytać:-)
Jak dajecie słoiczek na obiad swoim maluszkom(np.ja dzis dałam potrawka z ziemniakami i z królikiem 190 g)to na ile to starcza ?Tzn po jakim czasie maja nastepny posiłek...najadaja sie takim jednym?

reklama
Natalia napisalas ze masz spokoj do 13 roku zycia ;-) Dlatego osmielilam sie Ciebie poprawic ;-)

A co do sloiczka to ja daje ok 12.30 150g zupy (bez mieska) a potem ok 14 jak idzie spac to popija troche mleczka, jak jestem w domu to dostaje cycusia i wtedy nie wiem ile wypija, ale tylko troche, bo jak mnie nie ma to dostaje odciagniete mleko i wtedy wiem ze pije ok 40ml. No i potem spi ok 2 godzin i praktycznie nastepny posilek ma ok 17-18 i jest to kleik z owockami :-)

Do góry