reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik-ale ja zauważyłam ze na kazdym mleku jest inaczej:baffled:kazda mama wie najlepiej;-)
A Adas raczkuje do tyłu bardzo nieporadnie:sorry2:i w rezultacie siada na pietach:-)do przodu wogóle mu nie wychodzi ale ostatnio staje na palcach i wyglada jakby robił pompki-wstawiłam zdjecia na garnek:tak:Śmieszne te nasze maluchy:-Dale doskonale sie czołga i musze zastawiac wyjscie z pokoju bo ostatnio doczołgał mi sie do kuchni:baffled:ja sie odwracam a on przy lodówce:-p-niby daleko nie ma,ale uwazac trzeba:tak:

reklama
tomola ja dawałam jedna łyżeczkę syropu i rozcieńczałam z 40 ml wody:tak:

Piotrek pije 200 ml mleka dwa razy dziennie plus obiad i kaszka albo mleko zamiast kaszki :tak:

Duzo zdrówka dla wszystkich chorujących babelków;-)

Ja odstawiłam Piotrka do teściowej i jak narazie jestem wniebowzieta że jestem sama chodziaz na wieczór pewnie zaczne tęsknić:-(

Dzis dowiedziałam sie od prababci Piotrka że Andrzej zaczął chodzic w wieku 9 msc:shocked2:Mó wi że Piotrek mocy i tez tak szybko zacznie hehe zobaczymy...no ja nie wiem czy chce tak szybko zacznie wszystko sciagac to bedzie dopiero latania:dry:

Dzis dowiedziałam sie od prababci Piotrka że Andrzej zaczął chodzic w wieku 9 msc:shocked2:Mó wi że Piotrek mocy i tez tak szybko zacznie hehe zobaczymy...no ja nie wiem czy chce tak szybko zacznie wszystko sciagac to bedzie dopiero latania:dry:

Natalia-ja z mężem tez chodzilismy jak mielismy po 9 mscy-myslisz ze to tak przechodzi:confused:bo sama juz nie wiem:dry:
Pod wieczor będziesz tęsknic-ale należy Ci sie troszke odpoczynku-na razie korzystaj ze jestes sama:tak:
Adas pije mleko tylko w nocy 2x 150-no i kaszkix2-to tez na mleku

Aleeee macie fajnie, mój Kubala to taki leniuch... jak na brzuchu lezy to zamiast do przodu sie posuwac to obraca sie na bok i ląduje na plecach i tak mu najlepiej... ale chyba nie powinnam się martwic, co dziewczyny :szok: ???

Nie pamiętam juz kto sie pytał o to skąd jestesmy, ale wiem, ze zapomniałam odp.
No więc mieszkamy w Poznaniu. Jest tu ktoś jeszcze z naszej okolicy?

Natalia85 - życzymy miłego odpoczynku, korzystaj z "wolności".
Ja dzisiaj zostawiam moich panów samych i lece na zakupy... ;-)

My z siostra tez tak wczesnie chodzilysmy, w okolicach 10 miesiaca - ja 2 tyg wczesniej:cool2:ale juz brat dopiero jak skonczyl roczek - podobno chlopcy pozniej:dry:
za to moj maz wogole nie raczkowal:no:od razu chodzil:-Dciekawe jak maly...
Natalia na noc tam maluszek zostanie???:confused: w dzien to sobie jeszcze jakos wyobrazam bo zawsze cos sie robi ale w nocy to bym chyba nie zasnela:sorry2::blink:ale Ty chyba nie pierwszy raz tak odstawilas do babci:-Dswoja droga wygodne:cool2:
ja dzis wyskoczylam na 3 h z domciu na zakupy, dobrze,ze torby byly ciezkie bo mnie chcialo z chodnika zepchnac taki wiatr byl:szok:oczywiscie dla siebie nic nie kupilam za to Karol dostal kilkanascie sloiczkow, kilka kaszek, smoczkow itd...chyba kazda z nas ma takie zboczenie:sorry2::baffled:

Natalia na noc tam maluszek zostanie???:confused: w dzien to sobie jeszcze jakos wyobrazam bo zawsze cos sie robi ale w nocy to bym chyba nie zasnela:sorry2::blink:ale Ty chyba nie pierwszy raz tak odstawilas do babci:-Dswoja droga wygodne:cool2:

Karolina
to nie tyle wygodne co zdrowe....uwierz mi przebywanie z maluchem 24 na dobe sam na sam od poniedziałku do piatku z mężem daleko od domu może uderzyc w głowe...:sorry2:

A co do raczkowania to ja własnie tez slyszałam że niektóre dzieci omijaja etap raczkowania i odrazu przechodza do rzeczy i śmigaja na nóżkach:tak:

Natalia u mnie jest podobnie, maz wychodzi o 8 i wraca o 20:no:wiec tez sama siedze z malym:baffled:ale co zrobic taki los, juz za miesiac do pracy ciekawe jak to wtedy bedzie:sorry2:

To nie to samo Twój mąz o 20.00 jednak wraca i widzisz go codziennie..możesz przy nim zasypiać...:sorry2:wiec nie ma porównania..:no:.A jesli chodzi o opieke nad dzieckeim to rzeczywiscie często jest tak że mamusie siedza cały dzień z dziecmi a tatusiowie w pracy...

reklama
oj wiem coś o tym dziewczyny:tak: to siedzenie w domu potrafi doprowadzić do depresji, do tego ponura bura pogoda, płaczące niemowle i mąż całymi dniami w pracy. nie mam tu rodziny ani przyjaciół, więc sami w trójkę jesteśmy na siebie skazani, oj bywa ciężko, marzy mi sie jakies wyjście z domu-chocby na spacer, ale tu ostatnio tak wieje i leje, ze szkoda mowic...zazdroszczę wam wsparcia dziadkow, cioteczek itd.ja niestety nie mam tak dobrze, juz nie pamiętam kiedy ostatnio miałam chociaż z 3 godzinki dla siebie, chyba jak jeszcze w ciąży chodziłam, no ale co tam DAMY RADĘ...
kubala z Poznania jestes?! ja tez przed emigracja mieszkałam pod Poznaniem, oj tęskno mi za tym miastem czasami tęskno...pytałas o huśtawkę, tylko nie pamietam czy w tym watku, wklejam linka, własnie taka mamy. GRACO LOVIN HUG SWING – Top Online Toy Store in Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

Do góry