reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

tomola ja odpowiem na Twoje trudne pytanie:-Dmianowicie kalorycznosc posilkow dla dziecka 3-6 miesiecy wynosi 700 kcal w tym 13g bialka, 4g tluszcze i 4mg zelazo:-pmam nadzieje ze wyczerpujaco odpowiedzialam i ze pomoglam co najwazniejsze:-):tak:

reklama
Dzieki Karolki tak tez sobei wyliczylam ,ze ok. 700 kcl, bo jak dzidzia na modyfikowanym to jakos tak latwiej policzyc, i tak sobie mysle ze jak jest na piersi to mniej wiecej tyle samo kalorii w ciagu dnia pochlania. Bo sie zastanawialam, ile powinien miec kalorii jeden posilek zamiast piersi, no i tak mi wlasnie wyszlo ze ok. 100... (bo jak caly dzien 700, a karmien ok. 7). No chyba, ze sie myle to mnie poprawcie.

Ja tez mam ten nutrigen 2.

A o jakis studiach mowisz? ;)

Krolki a to w temcie tego pysznego mleczka...

Mamo, ja juz wole zjesc swoja wlasna skarpete niz pic to swinstwo! :-):-D

a tak w ogole to sam ja sobie sciagnal i cala wpakowal do buzi :-)

Natalia No własnie tak robie z tymi zdjęciami,zmniejszam i wklejam ale ciągle mi pisze ze za duże, jeszcze troche i wkońcu z tego zmniejszania nic na nich nie będzie widać więc niewiem czy ja coś żle robie czy co...:confused:A mam je wkleić w opcje zdjęcia pod podpisem?bo własnie tak robie

Kludi, nad tym okienkiem gdzie piszesz posta jesttaki SPINACZ, nacisnij go i potem tam musisz wrzucic tez zdjecia, tak robisz?
Tam tez ci sie pokaze tabelka i zobaczysz do jakich rozmairow musisz zmniejszyc zdjecie.

Witam
Ja juz sie wykanczam powoli, caly dzien tylko latam z tym moim bobaskiem albo na rekach albo wsadzam ja do fotelika, wlade na stole i wtedy musze jedna reka ja zabawiac a druga robic np. obiad. Taka nieznosna ta moja Zuzia sie robi czasami, dzisiaj np. obiad to dopiero na 16 wyszedl:szok::szok: dobrze ze maz w pracy nie byl to kanapki przegryzl i nie marudzil chociaz. Ma takie szalone dni, chociaz ogolnie to jak na nia patrze to az lezki mam w oczach ze jest taka kochana, to chyba po smierci Majeczki i poczytalam troche to forum co Luxik wkleila, taka rozczulajaca sie zrobilam:sorry2:

tomola - nie wiem czy probowalas inne ale te mleka modyfikowane ogolnie sa paskudne jak dla mnie:blink:, maja taki metaliczny posmak:dry: A Szymus cudowny jest i taki duzy:-D

madziara - duzo zdrowka dla Nikodema

Smieszne te Wasze opowiesci dziewczyny jak maluchy wcinaja cycusia w roznych pozycjach:-D tyle czasu to samo to wkoncu im sie znudzilo i urozmaicaja sobie:-D

Co do jedzonka to tak mysle ze jak dziecko nie ma zadnych alergi to dlatego tak duzo niektore mamy wprowadzaja i chyba to dobrze, a jak cos sie dzieje to niestety trzeba poczekac. Zuzia je juz: marchewke, ziemniaka, dynie, jablko, i zupke jarzynowa z bobovity ale nie moge jej kupic ostatnio, dalam tez raz jablko i dojrzale jagody, a wczoraj ugotowalam buraczka, ale dalam i tak tylko wywar i dodalam do marchewki z ziemniakiem bo jakis dziwny ten burak mi sie wydawal:baffled: Nic narazie Zuzi nie bylo ale wole byc ostrozna:-p
I zastanawiam sie nad tym glutenem, ile z Was juz daje, bo jak ja sie lekarza pytalam to powiedzial tylko "Po co?" - olal mnie poprostu:baffled: Czy Wy sie pytalyscie lekarza czy same dalyscie i juz?

A jemy to roznie, staram sie co 3 godziny ale w efekcie i tak wychodzi co 1,5 - 2 godziny cycus plus godz.14 pol sloiczka zupki i o 18 pol sloiczka deserku i rano troszke kaszki albo kleiczku, ok 40 ml.

Kludi - dokladnie tak jak tomola napisala, mam nadzieje ze sobie juz poradzilas:-)

Ewelia w sprawie glutenu ja juz pisalam kilka razy, mi lekarka powiedziala zeby dawac i ja juz daje dokladnie od 11 stycznia, 1/4 lyzeczki suchej kaszki mannej dodaje do zupki jarzynowej ktora gotuje.

U nas dzień minął niezaciekawie:baffled:Niby Ola czuje się lepiej katar zelżał ale za to wiecej kaszle. Niewiem dlaczego nie chciała dziś pić z cycusia , darła się niesamowicie jak ją chcialam przystawić a ja już cycki jak kamienie bo przez to jest częste picie przedwczoraj moje piersi zaczęły produkowac wiecej mleczka:confused:. W końcu przytawiłam ją w pozycji stojacej i jeszcze musiałam chodzić z nią bo jak tylko stanęłam to był ryk. Niewiem czemu nie chciała pić czy straciła apetyt czy co.....:wściekła/y:Poza tym nie jadła dziś obiadku bo po dwóch łyżeczkach odpuściłam ,zaczęła się dławić, ksztusić :szok:ona chyba mi to robi specjalnie ,żeby nie jeść, co ja mam zrobić żeby ona zaczęła normalnie jeść ???Już mi brakuje pomysłów:baffled:Można ją rozbawiać rozśmieszać a ona ma zacisniete usta i nie chce jeść.:wściekła/y:

reklama
Do góry