reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

evelinakol dobrze ,że tak się skończyło Biedna dzidzia :( Nasze maluchu co one muszą się nacierpieć za nim dorosną:(

reklama
Fiolka - nie mampojęcia czy mi oczyszczali :szok::-p. Miałam ciągle jakieś kroplówy podawane, ale po co to nie pytałam, ważne że nie bolało :-D:-p. Żółtaczki dużo nie miałam podobno bo bilubiryna wyszła 1,5 a norma jest 1,1. Lekarz mi znajomy powiedział ze jak by było 3 to można by mówić że żóltaczka, a tak to tylko zażółcenie ;-). Filip nie dość że nie chce jeść, to jak już coś spróbuje, to ma rewolucje

Fiolka sok z marchewki kupujemy, z hippa.

Mrozik to ty tez przejdziesz teraz:no:
Moj tez mial takie kupy jak cos mu zaszkodzilo, takie jasne grudy, a kupa zielona woda, ale moze to od nowego jedzenia??Odnosnie szpinaku z ziemniakiem podalam wczoraj pierwszy raz Tomkowi i kompletnie nic mu nie bylo, kupe ladna zrobil:tak::tak:Mrozik a ty juz nie bedziesz mogla karmic piersia??

Ewelina biedny Oliverek musial sie nacierpiec:-(zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Luxik - karmić to moge już, tylko musze Filipa nauczyć jeść cokolwiek innego, bo nie wiadomo kiedy powtórzy sie atak - może być tak że już nigdy, ale... Musze się też na zabieg usunięcia tych kamieni zapisać, a wtedy to już na pewno 3 dni musi jeść coś innego (chyba że moje odciągnięte), Teraz będę zapasy robiła i mroziła, żeby w razie co miał cokolwiek - chociaż jedną butlę na 3 dni

Witam dziewczyny!
Widzę że od samego rana ruch :-)
Ewelina dobrze że chociaż wiesz co dolega Olivierowi , życzę zdrówka!
Mrozik trzymaj się kobito i pisz jak Ci idzie z nowym jedzeniem
Ja też się nad tym szpinakiem zastanawiałam ale tam jest sok jabłkowy nie??? i to mnie przestraszyło ale chyba spróbujemy. A czy ktoś oprócz Eweliny daje delikatną marchewkę z bobovity? ja daję od wczoraj ale wydaje mi się że są problemy z kupą....

To swietnie Mrozik:tak::tak:, myslalam ze nie bedziesz juz mogla.

Czy mozna zamrazac jedzenie ze sloiczkow??Kupilam specjalne pojemniki do zamrazania z avent, do mleka, i do innego jedzenia , tylko nie jestem pewna co do tego jedzenia ze sloiczkow.

ja mam prawie wszytkie zupki bobovity i u nas kupka jest raz na tydzien i to z wysikiem.a gerbera nie chce jesc:( nie wiem czy ta marchew tak jej hamuje.
luxik dzieki spróbuje jej podac ta marchew.
mrozik jak podali ci kroplówke to było na oczyszczenie. Takze mały racej ma to od jedzonka.

A ja wczoraj przechwaliłam Oleńkę. Wieczorem się buntowała do tego stopnia, że położyłam się z nia w łóżku no i zasneła przy cycu.:baffled:W nocy budziła się częsciej i popłakiwała. Coś mi się zdaje ,że to ta wczorajsza zupka-krem jarzynowa. Kupe miała ciastowatej konsystencji i prawie że brązowa z zółtymi grudkami.No i chyba po raz pierwszy podczas robienia stękała. Niewiem czy to też od zupki ale wyszły jej krostki w okolicach ust nie duzo ale ma.
Mam jeszcze jeden dylemat bo wczoraj jak ją kapałam zauważyłam ,że zewnetrzene strony ramionek ma bardzo szorstkie nigdy wczesniej nie wyczówałam czegoś takiego , po kapieli dokladnie ją ogladnełam i ma takie maciupkie krosteczki niewiem co to ja też takie coś mam ale ja mam to od wrastajacych się mieszków włosowych a ona niewiem moze to uczulenie?? :confused:
Na forum jest mało dziewczynek ale mam pytanie do mam szanownych księżniczek powiedzcie mi czy wyszuwacie coś w brodawkach sutkowych waszych maleństw bo olka i na jednej i na drugiej ma poprostu takie ok 1 cm niewiem jak to okreslić kulki ,zgrubienie , takie mlutkie cycuszki. Nie mam pojęcia czy małe dziewczynki poprostu tak mają czy nie??:baffled:

Mrozik ja tez mam problem z kamieniami tylko ja narazie na tabletkach jak one nie pomoga to lekarz cos zadecyduje..:confused:

Jak zaczęlam podawac sloiczki to za szybko wprowadzalam nowe i dostal uczulenia teraz mu zeszlo więc zaczynamy wszystko od nowa:sorry2:ale na jabłko to na 100% uczulony to juz wiem:-p

Musimy zmienic juz pieluchy na wieksze bo przesikuje...i mam pytanie czy te od 9do 18 kg pampersy sa tylko po 54 w paczce??i wogóle czy jak mielismy te od 4 do 9kg do nastepne sa juz te od 9 do 18kg czy sa jeszcze jakies posrednie??

reklama
Do góry